24 / 04 / 2024

DRKEE kentsel dönüşüm eğitimleri başlıyor!

DRKEE kentsel dönüşüm eğitimleri başlıyor!

DRKEE Consultancy & Danışmanlık Genel Müdürü Ömer İsafça, önümüzdeki dönemde devlet eliyle yürütülmesi planlanan kentsel dönüşümde çıkacak iş fırsatlarına hazırlıklı olmak isteyenlere yönelik sertifika programlarına bir yenisini daha eklediklerini belirtti.



Kentsel Dönüşüme danışmanlık hizmeti veren DRKEE Consultancy & Danışmanlık, kentsel dönüşüme yönelik eğitim programlarına bir yenisi kattı. Şirket, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesiyle birlikte (İZÜ) 16 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında 'Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı Sertifika Programı'nı gerçekleştiriyor. DRKEE Consultancy & Danışmanlık Genel Müdürü Ömer İsafça, önümüzdeki dönemde devlet eliyle kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanacağına ve bu sürecin yeni iş fırsatları ortaya çıkaracağını vurguluyor. Ömer İsafça, bu süreçte kendine yer edinmek isteyenler için bir fırsat niteliğindeki programa 9 Haziran’a kadar başvuruda bulunulabileceğini belirtti. 

İZÜ Altunizade Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek olan eğitim programına 9 Haziran’a kadar başvuru kabul ediliyor. Gayrimenkul sektörünün lokomotifi olacak kentsel dönüşümü her bakımdan Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı Sertifika Programı'yla katılımcılarına anlatacaklarını belirten Ömer İsafça, 'Deprem riski taşıyan ülkemizin, 1/3’ü niteliksiz diye nitelendirdiğimiz hiçbir mühendislik hizmeti almamış, kullanım ömrünü yitirmiş gayrimenkullerden oluşmaktadır. Programımızla kentsel dönüşüm konusunda kendini geliştirmek isteyen katılımcıları konularında uzman akademik kadromuzla bir araya getirip sektörün ihtiyacı olan nitelikli Kentsel Dönüşüm Uzmanları yetiştirmeyi hedefliyoruz' dedi.

Eğitim programına kimler katılabilir?

Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı Sertifika Programı, kentsel dönüşüm konusunda kendini geliştirmek ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı olarak sektöre katkı sağlamak isteyen herkes için uygun. 16 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında (6 gün – 48 saat) sürecek olan programda başarılı olan katılımcılar Sabahattin Zaim Üniversitesi onaylı sertifika almaya hak kazanacak. Eğitim ücreti 1.900 TL  olan programda, eğitime yüzde 80 devam zorunluluğu var. 

Eğitimin İçeriğinde Hangi Konular Bulunuyor?

1) Kentsel Dönüşümün Vizyonu ve Fırsatları
2) Kentsel Dönüşüme Nereden, Nasıl Başlamalıyım
3) 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği
4) Kentsel Dönüşümün Hukuki Boyutları ve Çözümleri
5) Kentsel Dönüşümün Sosyolojik Boyutu
6) Kentsel Dönüşüm Finansmanı
7) Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı Nasıl Yapılır
8) Kentsel Dönüşümün Vergisel Boyutları ve Çözümleri
9) Kentsel Dönüşüm Projelerinde Değerleme Nasıl Yapılmalı
1) Kentsel Dönüşüm Uygulama Örnekleri


Geri Dön