26 / 04 / 2024

Dumankaya İnşaat D Planı güvence paketi neler?

Dumankaya İnşaat D Planı güvence paketi neler?

Dumankaya İnşaat, rekabetin arttığı sektörde bir adım öne geçmek için D Planını devreye soktu. Planda geri iade, mevduat faizi ve ödeme zorluğunda krediye destek gibi farklı seçenekler yer alıyor.



 İnşaat sektörünün en önemli aktörlerinden Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, projelerinden bahsetti. 

¦ Dumankaya Inşaat'ın doğuşu nasıl oldu? 

Dumankaya İnşaat, 1953 senesinde babam ve amcam tarafından kurulmuş bir firma. 51 yılı aşkın süredir bir çok proje yaptık, asıl atağa geçişimizde toplu konut site konseptinden sonra başladı. 

¦ Yeni projelerinizden bahseder misiniz? 

Gebze çok fazla gelişen bir bölge. 

İstanbul'da yaşamak zorlaştı. Hayatın pahalılaşmasıyla birlikte mavi yakalı dediğimiz insanlar, şehrin çeperlerinde oturarak hızlı tren ya da metro ile iş yerlerine ulaşacak. Avrupa ve Amerika'da bu şekilde. C ve D segmenti dediğimiz kesim buraya doğru gidiyor. Orta gelir vatandaşına arsa maliyetinden dolayı proje yapamıyoruz. Fiyatların B segmentine hitap eden şekilde olmasının nedeni de bu. Bunun çaresi de bu çeperlere doğru gidip orta gelir grubuna uyacak projeler yapmak gerekiyor. Biz de Gebze'yi bu yüzden seçtik. C ve D segmentinde öyle bir proje yapmak istiyoruz ki müşteri kendisini B segmentinde hissedebilecek. 

¦ Fiyat olarak C ve D segmentini ödeyecek ama B segmentinde yaşayacak öyle mi? 

Aynen öyle. Rezidans hizmetlerimizin bir kısmını burada uygulayacağız. Aslında C fiyatıyla B segmetinin hizmetlerini bir arada alabilecek müşterimiz, ama bizim burada en çok ihtiyacımız olan şey arsa. Çünküher nokta arsaya bağlı. Bunun için aslında devlet çalışsa da, bu kısımdaki vatandaşlarımız da keşke ev sahibi olabilse. 


İşte D Planı işte güvence paketi! 

TÜRKİYE'de ilk olan son uygulamaları hakkında bilgi veren Dumankaya, bu yıl için ücretsiz sonraki dönemde ücretli olacak D Planfnı şu şekilde anlattı: Eskisini getir, yenisini götür: Ev değiştirme isteği olan tüketicilere yönelik hazırlanan planda, eski evler peşinat olarak sayılıyor, tüketiciler yeni evleri teslim edilene kadar da evlerinde oturmaya devam ediyor. 

Kira garantisi: Daire sahipleri evlerini aldıktan sonra Dumankaya, onlar için dairelerini kiraya verebiliyor. 

İade garantisi: Daire sahiplerinin beklentileri doğrultusunda, evlerini geri vermek istemeleri halinde evi geri alma garantisi veriliyor. 

Aidat garantisi: Eğer ev kiralanamazsa kirayı da aidatı da Dumankaya üstleniyor. 

Taksit garantisi: 6 ay boyunca müşteri 'ya işten çıkartılırsam ya gelirimde bir azalma olursa' diye korkmayacak. Çünkü bu gibi durumlarda 6 ay boyunca ödemeyi Dumankaya karşılayacak. 

Ev güncelleme: Tüketiciler, uygulanan plan kapsamında eğer isterlerse aldıkları daireyi yeni daire ile değiştirme imkânına sahip olacak. Hepsi bir güvence paketi tabi.


20 binden fazla aileyi ev sahibi yaptık 

52 yılda 20 binden fazla aileyi ev sahibi yaptıklarına değinerek, şunları kaydetti: "Bizim sektörümüz çok dinamiktir. Kar marjları aslında çok yüksek gibi gözüküyor ama değil. Sektörün en büyük sorunu KDV. Malzemeyi alırken yüzde 18 ödüyorsunuz. Ama satarken yüzde 1 ile satıyorsunuz. Geri kalan kısmın geri iadesi de 3 yılı buluyor. 


Vatan


Geri Dön