29 / 03 / 2024

Dumankaya İnşaat, GYODER’in konut kampanyasına katıldı!

Dumankaya İnşaat, GYODER’in konut kampanyasına katıldı!

Dumankaya İnşaat, ülkemizde yaşanan olayların inşaat sektörü üzerinde oluşturabileceği olumsuz sonuçlarını en aza indirmek için GYODER’in başlattığı konut kampanyasına dâhil oldu.



Dumankaya İnşaat, ülkemizde yaşanan olayların inşaat sektörü üzerinde oluşturabileceği olumsuz sonuçlarını en aza indirmek için GYODER’in başlattığı konut kampanyasına dâhil oldu.


Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER’in (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), ülke ekonomisinin dinamizminin devam etmesi amacıyla başlattığı ve 1–31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" kampanyası kapsamında; Dumankaya İnşaat, projelerini 120 ay vadeli ve aylık yüzde 0.7’lik bir kredi faizi ile daire sahibi olmak isteyenlere sunacak.  Yine kampanya kapsamında satılacak konutlar için peşinat yüzde 25 yerine yüzde 20 olacak.


Dumankaya Mozaik, Dumankaya Modern Vadi, Dumankaya Miks, Dumankaya Ritim İstanbul ve Dumankaya Horizon olmak üzere toplamda 5 projedeki 495 daire ve187 ticari ünite için geçerli olacak proje kapsamında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya şunları söyledi: 

“Bu menfur saldırının ardından artık devletimizin, milletimizin yaralarını sarma; ekonomimiz üzerinde oluşabilecek olumsuz etkileri önleme sürecine hızla girmeliyiz. GYODER’i oluşturan gayrimenkul geliştiricileri de bu düşünce ile bir araya gelerek önemli bir kampanyaya imza attı.”


Gayrimenkul sektörü, Türkiye’nin ekonomisinde başat bir role sahip, lokomotif bir sektör. Sektörümüz ciddi oranlarda bir istihdam oluşturuyor, pek çok ailenin ocağının yanmasına katkıda bulunuyor. Bu noktada, böylesine büyük bir sektörün çatı örgütlerinden biri olarak bu kampanyayı, sektörümüzün canlanmasını en büyük sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Dumankaya olarak sorumluluk sahibi tüzel kişiliğimizle bu kampanya içinde yer almaktan oldukça memnunuz.” 


“Dumankaya olarak ülkemizin bu zor günleri atlatma sürecine bir katkıda bulunabilmek amacıyla dâhil olduğumuz bu denli büyük bir kampanya ile ekonomimize ve sektörümüze büyük bir canlılık getireceğimize ve önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz.”  



Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Emlak Konut GYO’nun Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak dün başlattığı kampanyaya markalı konut üreticisi olan birçok firmadan destek geldi. 40 firma 86 projede yer alan toplam 56 bin konut ile 3.200 ofiste bugüne kadar görülmemiş dev bir kampanyaya imza atıyor. 

56 BİN KONUT SATILACAK 

Emlak Konut GYO’nun himayesinde inşa edilen 30 projede yüzde 20 peşinat, yüzde 0.70 faiz ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olma kampanyası Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi olan 39 firmanın yanında diğer markalı proje üreticilerinin desteği ile dev bir kampanyaya dönüştü. 1 Ağustos - 31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyada 40 firma bünyesinde yer alan anahtar teslim veya inşaat hailindeki 56 bin konut uygun koşullarda satılacak. 

GYODER’DEN DESTEK GELDİ 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, işbirliği içerisinde oldukları yüklenici firmaların toplam 30 projesinde 15 bin konut ve ticari alan için başlattıkları 'TÜFE'li Satış Kampanyası' ile vatandaşın sosyal konut edindirme şartlarında ev sahibi olmasını hedeflediklerini açıklamasının ardından bir hamle de GYODER’den geldi. GYODER Genel Başkanı Aziz Torun, ‘Gayrimenkulde Güç Birliği’ kampanyasına ilk adımda 40 firmanın fedakârlık yaparak katıldığını açıkladı. 

KOLAY ÖDEME ALTERNATİFLERİ 

Kolay ödeme alternatifleriyle dikkat çeken kampanyaya göre; bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20'si peşin ödenecek, yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70'lik ödemenin ise; TÜFE'ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak. 1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyanın Emlak Konut GYO ayağında 30 proje için bağımsız bölüm bedelinin en düşük yüzde 30’u peşinat olarak alınıyor. Kalan yüzde 70'lik kısmı ise 120 aya kadar TÜFE’li veya banka olmaksızın aylık yüzde 0.70 vade farkı ile taksitlendiriliyor. 

BU FIRSAT KAÇIRILMAMALI 

Kampanyanın vatandaşa uygun şartlarda konut edindirme avantajının yanı sıra sektöre de büyük ivme kazandıracağını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin ardından canını ortaya koyarak görülmemiş bir direniş gösteren Türk Milletinin her şeyin en iyisini hak ettiğini vurguladı ve ‘Alt gelir grubuna sunulan imkânları şimdi orta ve üst gelir grubu için de sunuyoruz. Bu fırsat kaçırılmamalıdır’ mesajı verdi. 



Güneş 



Haber Gazete Vatan şu şekilde yer aldı ;



15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ekonomiyi canlandırmak için harekete geçen gayrimenkul sektöründe, konut alımlarında faizi ve peşinatı düşürüp vadeyi uzatan dev kampanya dün başladı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO), yüklenicilerine ait 30 projesinde 15 bin konutla başlayacağını duyurduğu kampanyaya, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) de katıldı. Böylece, kampanyaya dahil olan proje sayısı 86’ya konut sayısı 56 bine, ofis sayısı da 3 bin 200’e çıktı. Toplam değeri 50 milyar liraya ulaşan bu konutlar, Ağustos ayı boyunca yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve yüzde 0.70 faiz oranıyla alınabilecek.

 

Eş kampanya başladı

 

GYODER, dün Emlak Konut GYO’nun da aralarında bulunduğu üyeleriyle birlikte “Gayrimenkulde Güç Birliği, Daha Güçlü Türkiye” ismiyle düzenlenen kampanyasını duyurdu. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Emlak Konut GYO’nun kampanyasına destek verdiklerini belirterek, “Eş bir kampanyayı başlatmış bulunuyoruz” dedi. Emlak Konut GYO’nun hayata geçirdiği “TÜFE’li Satış Kampanyası”nın ekonominin dinamizminin devam etmesi adına anlamlı olduğunu söyleyen Torun, “Bildiğiniz gibi düşük faiz ve uzun vade içeren bir kampanyaydı. Peşinatı yüzde 20’ye indiren bir kampanyaydı. Yoğun ilgi olduğunu 2 gündür görüyoruz. Biz de bu kampanyaya destek vermek için eş bir kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Emlak Konut ile birlikte toplamda 86 projedeki 56 binin üzerinde konut ve 3 bin 200 ofisi kapsıyor. Bu projelerde 50 bin çalışan yer  alıyor. Çok önemli oyuncuların işbirliği haline dönüştürdük kampanyayı. Sektör, olumsuz dönemlerde bir araya geldi.”

 

GYODER, hasar gören TBMM binasının onarımına da talip olduğunu açıkladı.

 

Kampanya kapsamında hangi projeler yer aldı?

 

Ağaoğlu: My Home Maslak, My Towerland, Andromeda Gold, My World Europe, My Newwork, AND: AND Pastel, Astay: Onaltıdokuz, Bakyapı: İstanbul Prestij Park, Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum, Babacan: Babacan Premium, Babacan Palace, Babacan Port Royal, Çalık: Tarlabaşı 360, Metropol, Dap Yapı: İstmarina, Adamkule, Dumankaya: Ritim İstanbul, Horizon, Mozaik, Miks, Modern Vadi, Ege Yapı: Batışehir, Pega Kartal, EYG Grup: İdilia, İlkbahar, Vitrin, Kağıthane, Evvel İstanbul, Adım İstanbul, Extensa: Bomonti Modern Palas, Hasanoğlu: Banu Evleri Ispartakule 2 ve 3, İş GYO: Manzara Adalar, İnistanbul, Kavuklar: Kavuklar Bornova, Point Bornova, Kiler GYO: Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu, Kuzu Grup: SeaPearl, Mar Yapı: G-Yoo, G-Yoo Marin, Metal Yapı Konut: Kemerlife XXIII, Arcadium Life 3, Real Life, Blue Lake, Nurol GYO: Nurol Park, Pana Yapı: Brooklyn Park, Brooklyn Life, Jardin Eden Çeşme, Kartal Eagle, Pekdemir: Evimiz Kocaeli, Piyalepaşa İstanbul: Piyalepaşa İstanbul, Propa: Propa Aura, Propa Plus, Propa Kartal, Sinpaş GYO: Queen Central Park, EgeVadisi, Aydos Country, İncek Blue, İncek Green, Ege Yakası, Bursa Modern, Sinpaş Yapı: Sinpaş Palas, Altınoran, Marina Ankara, Aquacity Denizli, Liva, Köyceğiz, Sur Yapı: Exen İstanbul, Mirage Rezidans, Lavender, Gölbahçe Evleri, İlkbahar ve Marka, Tahincioğlu: Nidapark Kayaşehir, Nidakule Ataşehir Dükkanlar, Nidapark Başakşehir, Torunlar GYO: 5. Levent, Torun Center, Korupark Terrace, Mall of İstanbul, Turyap:  Ankara  Golfkent, Halk GYO: Eskişehir Panorama Plus, Bizimtepe Aydos, Erzurum Şehristan Konutları, Vakıf GYO: Bizimtepe Aydos

 

Bankalar da elini taşın altına koysun

 

KAMPANYA kapsamında gayrimenkul şirketleri faizi kendi bünyelerinde yüzde 0.70’e düşürüyor. Bankalarda konut kredi faiz oranları hâlâ yüzde 1’in üzerinde seyrediyor. Konut sektörü temsilcileri bankaların da faiz oranlarında indirime gitmesini bekliyor. Aziz Torun, kampanyaya bankaların da destek vermesini talep ederek, “Kampanyanın bizlere getirdiği ciddi maliyet var. Bunu biz göğüslerken arzu ediyoruz ki bankalar da buna destek versin. Bir aylık süreyi bankaların vereceği destekle uzatmış olabiliriz” diye konuştu.



Gazete Vatan


Geri Dön