19 / 04 / 2024

Dünyanın en genç kripto milyarderi: Vitalik Buterin!

Dünyanın en genç kripto milyarderi: Vitalik Buterin!

Kripto para piyasalarında her geçen gün yeni milyarderler ortaya çıkarken Ethereum'un kurucusu olan Vitalik Buterin en genç kripto milyarderi unvanı aldı. Buterin'in elinde 1 milyar doları aşan Ethereum'ı bulunuyor.. 



2015 yılında Ethereum'u piyasaya süren Vitalik Buterin henüz 27 yaşındayken dünyanın en genç kripto milyarderi ünvanına sahip oldu. Hürriyet'te yer alan habere göre;Ethereum haftanın ilk gününde 3000 doları aştı ve bu yıl yüzde 325 oranına yükseldi. 

376 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Ethereum’un piyasa değeri toplamda 376 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin ise 1.08 trilyon dolar olarak liderliğine devam ediyor. Ethereum, bankalar ve sigorta şirketleri gibi geleneksel finansal aracılarının yerini almayı hedefleyen merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarının artan popülaritesi sebebilye yılın başından bu yana yükseldi. 

Dünyanın en genç kripto milyarderi: Vitalik Buterin!

KASABADA DOĞRU

Vitalik Buterin 1994 yılında Moskova’nın yanında Kolomna kasabasında doğdu. Ailesiyle birlikte bir süre sonra Kanada’ya giden Buterin, Toronto’da yaşamaya başladı. 2012 yılında 18 yaşındayken Ethereum’un kuruluşunda kendisine yardım eden Mihai Alisie ile Bitcoin Magazine’i kurdu. Buterin bu dergide yazılar yazmaya başladı. 2014 yılında Buterin, Thiel bursu aldı ve 100 bin dolar teklif edildi.

Kripto paralarda hangi riskler bulunuyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön