29 / 03 / 2024

Düzce 5.9'luk deprem testini geçti! Kentsel dönüşüm hayat kurtardı!

Düzce 5.9'luk deprem testini geçti! Kentsel dönüşüm hayat kurtardı!

Düzce, 23 sene sonra yeniden çok büyük bir depremle sarsıldı. Fakat bu defa korkulan olmadı. 1999'daki deprem sonrasında kentte alınan önlemler ve yapı stokunun yenilenmesi can kayıplarının da önüne geçmiş oldu.



Söz konusu depremden sonra ilgili kurumlar harekete geçti. Şehirdeki konutların büyük kısmı , deprem yönetmeliğine göre yeniden inşa edildi.

Kentte 1999 yılından bu yana yapı stokunun yüzde 75'lik bölümü yenilendi. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar bu sayede dün meydana gelen depremde büyük bir yıkım yaşanmadığını kaydediyor. 

Düzce 5.9 luk deprem testini geçti! Kentsel dönüşüm hayat kurtardı!

DÜZCE DEPREMİ İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLERİ Mİ? 

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Düzce'de meydana gelen depremde yaklaşık 7-8 kilometrelik bir fay parçasını kırıldığına değindi.

KRDAE Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener yaptığı açıklamada Düzce depreminin kendileri için sürpriz bir deprem olmadığının altını çizerek fay hatlarına da değindi. 

KRDAE Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener MTA'nın hazırlamış olduğu en son diri fay haritasında burada birçok irili ufaklı deprem üretebilecek aktif fay olduğunu kaydederek söz konusu bu depremin de bu faylardan birinin üzerinde olduğunu kaydetti.

Düzce 5.9 şiddetinde sallandı, uzman isimler peş peşe açıkladı! Büyük İstanbul depremi...

Düzce depremini bilen Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi! Hemen bakın!

Kandilli'den Marmara için şok açıklama! Beklenen büyük İstanbul depremi...


Geri Dön