25 / 04 / 2024

Eataly, Bağdat Cadde'sinden vazgeçmiş!

Eataly, Bağdat Cadde'sinden vazgeçmiş!

Eatly yöneticileri Bağdat Cadde'sinde 20 milyon TL ciro hedefliyordu. Ancak Eatly ikinci şubeden vazgeçmiş...



Zorlu Çenter içinde geniş bir alana yayılan, İtalyan mutfağına dair pek çok şeyi bir arada bulabileceğiniz, hem restoran hem de market özelliği olan Eataly, konseptinin Türkiye'de doğduğunu biliyor muydunuz? Eataly'nin kurucusu Oscar Farinetti, Türkiye ziyareti sırasında Kapalıçarşı'yı geziyor ve buradan çok etkileniyor. "Kapalıçarşı'nın konseptini yerel gıda üzerine kurgulayabilir miyim?" diye düşünen Farinetti, yerel gıda üreticilerini tüketiciyle buluşturabilecek bir platform kurmaya karar veriyor. Firma, topladığı peynirleri kişilerin kendi isimleri yerine Eataly markası adı altında satıyor.

Para'da yer alan habere göre; Eataly makarnacısı ve peynircisi bu konseptin sonucunda doğmuş. İlk şubesini Torino'da açan Eataly'nin bugün New York, Dubai, Tokyo, Sao Paulo, Chicago ve Münih gibi pek çok şehirde toplam 25 şubesi var.

Eataly mağazasından 11'i İtalya'nın Torino, Lingotto, Torino Lagrange, Pinerolo, Asti, Monticello, Milano, Genoa, Bologna, Roma, Bari ve Floransa şehirlerinde. Eataly, Japonya'da dokuz, ABD'de New York ve Chicago olmak üzere iki, Dubai ve İstanbul'da birer mağazaya sahip. 2013'ten bu yana İstanbul'da Zorlu Center'de faaliyet gösteren Eataly'nin ikinci şubesini İstanbul'un ünlü Bağdat Caddesi'nde açacağı konuşuluyordu. Hatta tarih de verilmiş, 2017 veya en geç 2018 denilmişti.

Hatta caddedeki restoran için ciro tahminleri bile yapılmıştı.

Eatly yöneticileri Cadde'den 20 milyon TL ciro hedefliyordu. Öğrendiğimize göre, Eatly ikinci şubeden vazgeçmiş. Proje askıya mı alındı yoksa ertelendi mi onu bekleyip göreceğiz...

 


Geri Dön