24 / 04 / 2024

Eğitim durumu gayrimenkul sektörünü etkiliyor!

Eğitim durumu gayrimenkul sektörünü etkiliyor!

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir okul tercihlerinin gayrimenkul sektöründe etkisini değerlendirdi.



Metropollerde, Ailelerin yerleşim ve yaşam tercihlerinde eğitim kurumları öncelikli rol oynamaktadır. Eğitim tercihi; bölgesel iç değişim sirkülasyonu yarattığı gibi lise ve üniversiteler şehirler arası yer değişiminde önemli yer tutmaktadır. 


Okul tercihleri gayrimenkul sektöründe “ kira” ve “ satın alımlara “ hız kazandırmaktadır.  Eğitim destekli, kiralama taleplerinin kira değerleri üzerindeki  artış etkisi analiz edilebilmektedir.


Anadolu’ dan İstanbul’ a yönelen gayrimenkul alım tercihlerinde çocukların eğitim planlamasında İstanbul’ un rolü önem kazanmaktadır.  “ Bir gün yollar mutlaka  İstanbul ile  kesişecek “ mantığı ile önce yatırım; daha sonra çocukların eğitim süreçi için alınan özellikle 2+1 konut tercihleri hızla yükselmektedir. 


Çocuklu ailelerin Gayrimenkul tercihlerinde; yaşadıkları yere yakın “ kreş, anaokulu, ilköğretim, lise ve üniversiteler “ önemli yer tutmaktadır. Geliştirilmekte olan  Gayrimenkul projelerine dikkat ederseniz, listelenen eğitim kurumlarına “ mesafe ve erişim olanakları “  yer bulmaktadır.

 

Son 10 yılın gayrimenkul yerleşim tercih analizlerini ele aldığımda; Bekar ve çocuksuz ailelerin yerleşim tercihinde 1. sırayı “ işe olan yakınlık “ alırken;  çocuklu ailelerin yerleşim tercihini “ çocukların okul tercihi” belirlemektedir.


Kasaba büyüklüğünde geliştirilen gayrimenkul projelerinde “ eğitim kurumları “ önemli yer tutmaktadır. Proje geliştiriciler  eğitim ihtiyaçını göz önüne alarak  “ kreşden-yüksek okula “ ihtiyaça yanıt verebilecek eğitim alternatiflerini kasaba ölçeğinde planlamaktadır.  

Hayal edebiliyormusunuz ?.. Çocuklarınızın trafikten uzak yürüyüş mesafesindeki okullardan mezun olduğunu...


Geri Dön