29 / 03 / 2024

Ekmeğe rekor zam geldi. İşte geçerli olacağı tarih

Ekmeğe rekor zam geldi. İşte geçerli olacağı tarih

Son on beş günde ekmeğe yaklaşık on ilde zam gelirken, bazı illerde son üç ayda ikinci zam yapıldı.



Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası, ekmeğe zam talebini görüşmek için Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıdan ekmeğe Kurban Bayramı sonunda uygulanmak üzere % 33 şeklinde zam çıktı.

Eskişehir’de geçtiğimiz aralık ayından bu güne iki defa zam uygulanmış olacak. 210 gramı 2.50 TL olan  ekmek, son olarak nisan ayında zamlanmıştı.

210 gramı 3 TL’den satılan ekmeğin maliyetini kurtarmadığını belirten fırıncılar, akaryakıta gelen zamlar nedeniyle geçtiğimiz günlerde ETO’dan zam talebinde bulundu.

ETO Meclisi’nden çıkan karar neticesinde, 200 gramı 3 liradan satılan ekmeğin fiyatı 4 lira olurken, 250 gramı 4 lira olan ekmeğin fiyatı ise 5 liraya yükseldi. Zamlı tarife Kurban Bayramından sonra uygulanacak.

Ekmeğe rekor zam geldi. İşte geçerli olacağı tarih

EDİTÖR NOTU: Bu haber 30 Haziran 2022 tarihinde saat 01:39’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,64 Türk Lirası, euro 17,38 Türk Lirası, altının gramı ise 972 Türk Lirası değerinde.

Ekonomi yazarı Barış Soydan’dan kritik dolar uyarısı! İktidar bunu yaparsa doları kimse durduramaz

Ünlü ekonomist Murat Kubilay dolar için korkutan senaryoyu açıkladı! 3 ay sonra göreceğiz dedi

Ayçiçek yağına yine zam geldi! İşte BİM, A-101, Şok, TMO marketlerinde güncel ayçiçek yağı fiyatları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön