24 / 04 / 2024

Ekonominin lokomotifi konut ve inşaat sektörü!

Ekonominin lokomotifi konut ve inşaat sektörü!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ Dergi'sinin bu ayki yazısında  “2023’te ,1 milyon 200 konut hedefimize bir adım daha yaklaştık." diye açıklamada yaptı. Turan, "Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi konut ve inşaat sektörüdür." dedi. 



Binlerce konut, sosyal tesis, yaşam ve rekreasyon alanı projesini tamamlayarak, yüksek tempoda geçen bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2017 yılında ürettiğimiz 60 bini aşkın yeni konut ile 815 bin konut üretim rakamına ulaştık ve bu sayede “2023’te ,1 milyon 200 konut” hedefimize bir adım daha yaklaştık.

 

Okuldan hastaneye, üniversiteden stadyuma, konuttan iş merkezine, tüm  TOKİ  üretimlerinin sayısal hedefleri kadar, niteliklerine dönük ideallerimizi de hayata geçiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz.

 

2014 yılında TOKİ’nin yeni üretim çizgisini bina ettiğimiz “az katlı planda yatay mimari yapılanma ve yerel mimari yaklaşımla” harmanlanmış “Mahalle Modeli”, artık tüm projelerimizde uygulanıyor. Bu anlayışla tasarlanan 120 bin konutluk yeni yaşam alanları, şehirlerimize, ülkemize değer katıyor.

 

Milletimize güvenli yapılar, sürdürülebilir yapı ve çevreler sunabilmek amacıyla ortaya koyduğumuz yoğun çaba, sektörümüz ve akademik dünya ile sürdürdüğümüz fikir arayışlarıyla önemli bir ivme kazandı. Bilimsellik ve katılımcılık esası üzerine şekillendirdiğimiz yüzlerce proje, ülkemiz mühendis, mimar, sosyolog, şehir ve bölge plancılarının ortak aklı ile şekillenen yüksek nitelikli çalışmalardır.

 

Özellikle mimarlık dünyamızda yeni fikirlerin önünü açabilmek, idaremize ve sektöre değer ve dinamizm katmak amacıyla yarışmalar vasıtasıyla başlattığımız arayış, birbirinden kıymetli eserlere dönüşerek TOKİ üretimleri arasında yerini aldı.

 

Daha güvenli ve güzel şehirlerde yaşamak için ortaya koyduğumuz bu gayret, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşen Şehircilik Şurasında da bir irade beyanı olarak ifade edildi.

 

Diğer yandan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile katıldığımız Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı, deprem tehdidi karşısında hızlı adımlarla ilerlenmesi zorunlu bu sürece ivme katacak çözümler ortaya çıkardı. Harç indirimi, belediyelerimize destek gibi kolaylaştırıcı çözümler, yeni yılda sektörümüzün tüm paydaşları açısından yeni uygulama projelerine dönüşecek ve yeni istihdam kapıları aralayacaktır.

 

Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi konut ve inşaat sektörünün en güçlü üretici ve yönlendirici kuruluş olarak, şehirlerimize, insanlarımıza ve ülkemize karşı yüksek bir sorumluluk bilinciyle; şevk, heyecan ve aynı samimiyetle hizmet etmeye devam edeceğiz.


Geri Dön