29 / 03 / 2024

Elazığ deprem konutları teslimi ertelenecek iddiası!

Elazığ deprem konutları teslimi ertelenecek iddiası!

Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında konteynır kente yaşamlarına devam eden vatandaşlar evlerine kavuşacaklarını günü bekliyor. 



24 Ocak'ta meydana gelen deprem sonrasında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut inşası devam ederken bölgede yaşayan halk yeni evlerine kavuşmayı bekliyor. Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre; “24 Ocak’ta meydana gelen Elazığ depremi sonrasında bölgede mağdur olan kaç depremzede vardır”, “Konteynırlarda yaşayan depremzedeler için hangi ilçelerde  TOKİ  evleri yapılmıştır ve yapılacaktır”, “Depremzedelere yaşamlarını sürdürebilmeleri için nakdi yardım düzenli olarak yapılıyor mu” yönündeki sorular için araştırma yapıldı. 

Elazığ deprem konutları teslimi ertelenecek iddiası!

‘KİMDEN NE BEKLEYELİM’ 

Elazığ'da konteynır kentlerde yaşayan vatandaşların beklentisi devam ediyor.  Sivrice Gölbaşı Mahallesi Muhtarı Bedri Saygılı ailesiyle birlikte konteynır kentte yaşayanlardan biri. Nisan 2021’de TOKİ evlerini teslim almayı beklediklerini söyleyen Saygılı, “Muhtemelen teslim tarihini uzatacaklar. Yetişmesi imkânsız. Hiçbir bina bitmedi. Yıkılmayan evler var. Temeli atılmayan binalar var. 100’ün üzerinde aile burada konteynır kentte kalıyoruz. Kaldığımız konteynırlar birbirine yapışık. Dışarıda koronavirüs var. Bu da bizi kaygılandırıyor” dedi. 

BUNA YAŞAMAK DENİRSE 

Güner Saygılı isimli yurttaş ise “Sivrice ilçesinde yaşıyordum şu an konteynır kentteyim. 3 çocuk babasıyım. Bir çocuğum yeni doğdu. Konteynırda kışın yaşam zor. Elektrik yoktu ben yaptım, musluk yoktu ben taktım, kapı kolu yoktu ben aldım. Hiçbir yardım yok. Bir odada yaşıyoruz. Nisanda herkese evi teslim edilecekti güya ama bu yavaşlıkla imkânsız. Bitirin evimize geçelim desek de sesimizi duymazlar. Depremde ölmedik ama yaşamıyoruz da” dedi. Deprem sonrası evi ağır hasarlı olduğu için kira yardımı alarak başka bir ev tutan Zeynep Demir de “Çalışmıyorum, tek başıma yaşıyorum. Öksüz, yetimim. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde oturuyordum. Bizim mahallede 18 bina var yıkılması gereken. 1 yıl oldu hiçbiri yıkılmadı. Evimi boşalttım bana 11 bin TL kira yardımı yaptılar. Belediyeye kalsa evim Ekim'de Kasım'da yıkılacaktı. Milleti kandırıyorlar. 1 yıldır git gel yapıyorum hâlâ bir gelişme yok” diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Elazığ deprem konutlarında son durum ne? 


Geri Dön