26 / 04 / 2024

Elon Musk Twitter'ı devraldığından beri Tesla'nın Hisseleri düşüyor! İşte nedeni

Elon Musk Twitter'ı devraldığından beri Tesla'nın Hisseleri düşüyor! İşte nedeni

Musk'ın gazetecileri yasaklaması ve komplo teorilerini yayması, Musk'ın teknoloji ve ötesindeki iyi niyetinin çoğunu aşındırdı.



Tesla hayranı olmak için şimdiden zor bir zaman. Şirketin ünlü elektrikli arabalarının yeniden satış değeri, şirketin hisseleriyle birlikte düşerken, Tesla'nın CEO'su Elon Musk, teknoloji endüstrisinde ve daha geniş kamuoyunda iyi niyet yakmaya devam ediyor. Bu hafta, şirket mali dördüncü çeyrek kazançlarını bildirirken, ya nefret edenleri haklı çıkaracağı ya da birçok hayranın şirkete olan inancını yeniden canlandıracağı başka bir test geliyor .

Son üç ay, Tesla gibi bir şirket için bile bir kasırga oldu. Değişken CEO'su,  tasavvur ettiği geleceği abartan tweet'leriyle ve zor sorular soran gazetecileri küçük düşürerek Twitter dünyasının demirbaşlarından biri haline gelmişti. Twitter'ın sahibi ve CEO'su olarak devralmak için 44 milyar dolardan fazla para ödediğinden beri Musk, bu yaklaşımını aşırı hıza, komplo teorilerini paylaşmaya  , transseksüel topluluğa saldırmaya ve aşırılık 
yanlısı siyasi yorumcularla tweet atmaya kaydırdı.

Elon Musk Twitter ı devraldığından beri Tesla nın Hisseleri düşüyor! İşte nedeni

Bu arada, diğer şirketi Tesla'nın hisseleri, kısmen Musk'ın General Motors, BMW ve Toyota gibi daha büyük devlerle rekabetin kızıştığı bir dönemde müşterilerini geri çevirdiği ve kendisini çok ince yaydığı yönündeki endişelerin etkisiyle geçen yıl %65 oranında değer kaybetti.  yukarı. Şirketin hisseleri, yılın başından bu yana kayıplarının bir kısmını geri alarak yaklaşık %33 artışla 143.75$'a ulaştı -- bu, şirketin  bir yıl önceki 407 $'lık
 eşitlenmiş rekorunun hala çok altında.

Çarşamba günü, şirketin tatil alışveriş sezonu için karını ve satışlarını açıklaması bekleniyor. Normalde bu, analistlerin ve yatırımcıların popüler elektrikli otomobil üreticisi hakkındaki en son bilgileri toplamak için verileri okudukları ezbere dayalı bir mali yayın olacaktır. Ancak bu sefer, şirketin geleceği ve Musk'ın roket girişimi SpaceX , tıbbi  girişim şirketi Neuralink ve tabii ki Twitter gibi diğer projelerle bölünmüş dikkatine rağmen başarılı olup olamayacağı konusunda bir referandum işlevi görebilir  .


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön