28 / 03 / 2024

Elon Musk'ın kripto para paylaşımlarıyla başı dertte!

Elon Musk'ın kripto para paylaşımlarıyla başı dertte!

Dünyanın en zengin insanlarından ve Tesla'nın CEO'su olan Elon Musk ve  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu arasında bir anlaşma yapıldığı belirlendi. Ancak ortaya çıkan belgelerde Musk’ın ve Tesla’nın anlaşmayı ihlal ettiği vurgulandı.



Dünyanın en zengin insanlarından ve Tesla'nın CEO'su olan Elon Musk ve  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu arasında bir anlaşma yapıldığı belirlendi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı kripto para ve Bitcoin'le ilgili paylaşımlarla dikkat çekiyor. 

Elon Musk ın kripto para paylaşımlarıyla başı dertte!

ABD’nin ekonomi gazetelerinden olan Wall Street Journal tarafından, Elon Musk'ın, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'yla (SEC) yaptığı anlaşmaya uygun davranmadığı ve anlaşmayı ihlal ettiği belirlendi.

Belgelerde Elon Musk’ın 2019 ve 2020 tarihlerinde yayınladığı bazı Twitter paylaşımlarında anlaşmanın ihlal edildiği belirlenirken, Tesla ile SEC arasında yapılan anlaşmada Musk’ın paylaşımlarının Tesla’nın avukatları tarafından onay alması gerektiğine ve herhangi bir spekülasyon yaratmaması gerektiğine vurgu yapıldı. 

Tesla tarafından, Musk’ın piyasaların yönünü değiştirecek ve yönlendirecek verileri Twitter hesabından paylaştığının tespit edilmesi sonrasında SEC ile 2018'de bir anlaşmaya imza attı ve ünlü iş insanının paylaşacağı gönderilerin Tesla tarafından denetleneceğine yönelik söz verdi. O süreçte Musk ve Tesla, 20 milyon dolar tutarında ceza ödemesi yaptı ve paylaşımların denetlenmesine uyum göstereceğini duyurdu.

Elon Musk ın kripto para paylaşımlarıyla başı dertte!

Fakat Tesla’ya 2019 ve 2020 yıllarında yollanan belgelerde Musk’ın hisse senetleri ve Tesla’lara ilişkin bazı ayrıntılarıyla ilgili bilgilerinin yayınlanmasından rahatsız olduğu görülüyor. Bu belgelerde Musk’ın ve Tesla’nın anlaşmayı ihlal ettiği vurgulanıyor.

Kripto savaşları tam gaz! Binance'ın CEO'sundan Elon Musk'a taş!

Kripto para madencileri Elon Musk'la çalışmak isteyecek iddiası!

Kripto paraların geleceği ne olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön