19 / 04 / 2024

Emekli bayram ikramiyesi alanlara 2 bin 331 lira eksik ödeme şoku! 1100 lira alanlar dikkat

Emekli bayram ikramiyesi alanlara 2 bin 331 lira eksik ödeme şoku! 1100 lira alanlar dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2022 yılı Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyelerinin bayramdan önce 2 Temmuz'dan itibaren Emekii Sandığı, SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplara yatırılmaya başlandı. Ödemelerin son safhası yarın tamamlanacak.



Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), emekli ikramiyesi ödemelerinin yüksek enflasyon karşısında nasıl eridiğini gösteren bir araştırma yaptı.

Mayıs 2018’de 1000 lira olarak belirlenen emekli bayram ikramiyesinin 4 yılda sadece yüzde 10 arttığı belirtilen açıklamada, “Oysa aynı dönemde TÜFE yüzde 181, gıda enflasyonu ise yüzde 232 arttı. Emekli ikramiyesi dört yılda pula döndü” ifadelerine yer verildi..

DİSK-AR araştırmasında yer verilen tespitlerde “Emekli ikramiyesinin alım gücünün korunması için enflasyona göre en az bin 707 lira, gıda enflasyonuna göre en az 2 bin 200 TL, asgari ücret artışına göre en az 2 bin 331 TL zam yapılması gerekir” ifadeleri kullanıldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön