26 / 04 / 2024

Emekli bayram ikramiyesinde tutar belli olduktan sonra hükümetten son dakika adımı! '5 bin lira iki taksit halinde...'

Emekli bayram ikramiyesinde tutar belli olduktan sonra hükümetten son dakika adımı! '5 bin lira iki taksit halinde...'

Emekli bayram ikramiyelerinin tutarı uzun bir bekleyiş sonrasında hükümet tarafından açıklandı. Söz konusu tutarın bütçe ödemelerini zorlamaması adına 'zam' başka bir bayrama bırakıldı. Hükümete yakın kaynaklardan elde edilen son dakika bilgisi gözleri Ankara'ya çevirdi.



Emekli bayram ikramiyesi 2022 tutarları geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklandı. Söz konusu tutara zam yapılmaycağı açıklandı. Gerekçe olarak da bütçe ödemeleri gösterildi. Ekonomistler emekli bayram ikramiyelerine yapılması muhtemel zam tutarının Kur Korumalı Kredi Mevduatı (KKM) ödemeleri nedeniyle askıya alındığını iddia etti. 

"ENFLASYON DAHA DA COŞACAK"

Habertürk yazarı Nagehan Alçı da son dönemde artan akaryakıt, gıda ve diğer temel ihtiyaç ürünlerindeki artışın alınan yanlış ekonomik kararlar nedeniyle durduk yere yükseldiğini yazdı. 

Nagehan Alçı, kur korumalı mevduat hesabının 1 yıl süreyle uygulanmasının hata olduğuna söyleyerek, "Ya Türkiye'nin bütçesi bu şekilde fakirden zengine transfer edilecek ya da bol bol para basılarak ödenecek KKM ücretleri sebebiyle enflasyon daha da coşacak" ifadesini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön