27 / 04 / 2024

Emekli maaş promosyonlarında son dakika şoku! Türkiye Emekliler Derneği'nden flaş açıklama geldi! Hemen bakın!

Emekli maaş promosyonlarında son dakika şoku! Türkiye Emekliler Derneği'nden flaş açıklama geldi! Hemen bakın!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli promosyonları ile ilgili konuştu ve "Özel bankaların birbirleriyle rekabeti sayesinde emekliler 8-9 bin lira promosyon almaya başladı. Buna karşın kamu bankalarının rakamları hala çok düşük, onlar da bu yarışa katılmalı" dedi.



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli promosyonları ile ilgili konuştu. Emeklilere, aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi talebini ilk defa kendilerinin gündeme getirdiğine dikkat çekti. 

Emeklilerin de çalışanlar gibi banka promosyonu hakkından faydalanmaları için 10 sene boyunca yasal mücadele sürdürdüklerinin altını çien TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, bu mücadele sonucu 2015 yılında emeklilerin de banka promosyonu almaya başladığının altını çizdi.

Emekli maaş promosyonlarında son dakika şoku! Türkiye Emekliler Derneği nden flaş açıklama geldi! Hemen bakın! 

Promosyon rakamının SGK ile bankalar arasında imzalanan protokolle belirlendiğini vurgulayan Kazım Ergün, "SGK ile bankalar arasında imzalanan protokol asgari promosyon rakamlarını belirliyor. Bu protokol son olarak Mart 2020'de imzalanmıştı. O tarihten bugüne kadar ekonomik göstergeler çok değişti. Özel bankalar bunu dikkate alarak promosyon rakamlarını yükseltti ama kamu bankaları bu konuda adım atamadı. Özel bankaların birbirleriyle rekabeti sayesinde emekliler 8-9 bin lira promosyon almaya başladı." açıklamasında bulundu.

İşte Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Ergün'ün konuyla ilgili açıklamalarının tümü...


Geri Dön