25 / 04 / 2024

Emekli maaşı hangi durumlarda artar Zamlı maaş alabilmek için gereken şart nedir?

Emekli maaşı hangi durumlarda artar Zamlı maaş alabilmek için gereken şart nedir?

Emekli maaşları hangi durumlarda artıyor, kaç gün prim ödenirse emekli olunuyor, 17 yıl çalışan bir işçi ne zaman emekli olur, emekli maaşı bağlanana kadar zamlardan faydalanır mı? İşte detaylar...



17 yıl kömür madeninde çalışıp, 7050 gün prim ödemesi yapan bir işçi kıdem tazminatımı alarak işten ayrılırsa emekli olacağı güne kadar maaşı artar mı? Posta gazetesi yazarı Ekrem Sarısu, okurlarından gelen sorulara cevap verdi. Sarısu, 2023 yılı Aralık ayında emekli olmayı planlayan ve şimdiki hesapla 7 bin lira emekli aylığı alacak olan maden işçisi bir okurun sorusuna şöyle cevap verdi. 

Soru: 25 Kasım 1981 doğumluyum. 17 yıl kömür madeninde çalıştım. 7050 gün prim ödemem var. Kıdem tazminatımı alarak işten ayrıldım. Emekli maaşı bağlanması için 2023 yılı Aralık ayını beklemem lazım. Şu anda bana bağlanacak maaş 7 bin TL civarında. Maaşım, bekleyeceğim bu 21 ay içerisinde aynı yerinde durur mu yoksa verilen zamlardan faydalanır mıyım?  EMRE

Cevap: Emekli aylığınız aynı yerde durmaz. Çünkü çok özet ve basit olarak anlatacak olursak, emekli olacağınız tarihe kadar üstünden prim hesaplanan kazanç tutarlarınız enflasyon oranında güncelleneceğinden bağlanacak emekli aylığınız bugüne nazaran artar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön