29 / 03 / 2024

Emekli maşlarıyla ilgili flaş zam gelişmesi! Herkes bu rakamı bekliyordu, fazla bekletmeden bakın

Emekli maşlarıyla ilgili flaş zam gelişmesi! Herkes bu rakamı bekliyordu, fazla bekletmeden bakın

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte emekli maaşlarına yüzde kaç zam geleceği de merak edilmeye başlandı. Emeklilere yönelik zam oranlarıyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Gelin o gelişmenin ayrıntılarına birlikte bakalım...



Son dönemlerde gündemde yer alan emekli maaşlarına gelecek zamlar birçok kişinin ilgi odağı olurken 2023 zammı milyonlarca emekli tarafından heyecanla bekleniyor. 6 aylık enflasyon için bekleyiş başlarken 2023 emekli zam oranının ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı.

Yeni yıla az bir zaman kalan emeklilerin gözleri maaşlara gelecek zamlara çevrildi ve 2023 yılıyla beraber artış yapılacak olan maaşların ne kadar olacağı merak konusu olurken yeni tahminler de aktarılmaya başlandı. Maaşlara ilişkin zam tablosu da paylaşıldı. 

2022 Temmuz ayında rekor zam ile beraber emekli maaşına zam gelirken oran ise yüzde 42,35 olarak açıklandığı hatırlanıyor ve her yıl yapılan zamlar arasında rekor seviye olan bu oran üzerine şimdilerde ise yeni maaş yüzdelerinin merak konusu olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Her yıl iki kere Ocak ve Temmuz aylarında zam yapılan maaşlar üzerinde 6 aylık enflasyon oranı etkili olmaktadır. SSK ve Bağ-kur emeklilerine Ocak’ta Temmuz – Aralık ayları içerisinde 6 aylık enflasyon oranı olarak zam uygulanırken Temmuz ayında ise Ocak ve Haziran dönemleri için enflasyon rakamlarından zam yapılacaktır.

Haziran ayında gelen zamdan sonra Temmuz ayının Haziran ayına göre de Ağustos ayının Temmuz’a göre enflasyon farklarının toplandığı belirtilirken TÜİK tarafından yapılan açıklama üzerine enflasyon oranlarında ki artış 3,83 olarak açıklandığı aktarıldı. Kalan ayların ise önceki aylara göre enflasyon farkları toplandığında 3.83 oranında ilave edilerek 6 aylık enflasyon arkı ortaya çıkacak ve bu oranda maaşlara zam yapılacak.

Açıklanan resmi verilere göre SSK, Bağ-kur emeklilerine yüzde 42.35 oranında zam gelirken memur ve emekli memur aylıklarına ise yüzde 41.69 oranında zam geldiği biliniyor ve Temmuz ayında asgari ücrette 5.500 TL olmuştu.

Emekli maaşı güncel olarak 3500 TL olan kişilere yapılan zam oranları üzerine 2 aylık verilere göre maaş 3.635 TL olarak belirlendiği belirtildi ve güncel emekli maaşı 4.000 TL olurken 2 aylık zam oranlarına göre ise yeni maaş 4.154 TL olarak belirlendiği vurgulandı.

Emekli maaşı 4500 TL olan emeklilerin 2 aylık zam oranı sonrasındaki yeni maaşı 4.673 TL olarak belirlendiği paylaşıldı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön