18 / 04 / 2024

Emekli olup maaş alacaklar! Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor

 Emekli olup maaş alacaklar! Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor

Türkiye'de milyonlarca insanın beklediği emeklilikte yaş sorunuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. EYT’de yol haritası yavaş yavaş belli olurken, eğer yasa geçerse milyonlarca kişi de emekli maaşlarına kavuşmuş olacak.



Daha da önemlisi seçim dönemine denk gelmesi ve bütün kamu çalışanlarının maaş ve diğer özlük haklarına yapılacak enflasyon güncellemesi ve iyileştirmeler ile özellikle “Emeklilikte Yaş Engeline Maruz Bırakılanlar” (EYT) kitlesini yakından ilgilendirecektir.

NE KADAR GENİŞLİKTE OLACAĞINI BÜTÇELER BELİRLEYECEK

EYT meselesinin 23 seneden beri ortada durmasının en önemli sebebinin maliyet hesabı dolayısıyla bütçe olduğunu söylesek yanlış olmayacaktır. Keza aşağıda yer verdiğimiz önceki sene gerçekleşen SGK’nın gelir-gider dengesi açısından Merkezî bütçeden yapılacak transferler büyük önem taşımaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön