25 / 04 / 2024

Emekli promosyonunda buz gibi duş! Eğer bunu yapmazsanız paranız geri alınır! 9 bin 10 bin TL fark etmez

Emekli promosyonunda buz gibi duş! Eğer bunu yapmazsanız paranız geri alınır! 9 bin 10 bin TL fark etmez

Emekli vatandaşlar geçtiğimiz aylardan bu yana en yüksek emekli promosyonu almak adına birbirleriyle kıyasıya yarışıyorlar. Fakat uzman isimden emekli vatandaşlara yönelik çok önemli bir uyarı geldi. Eğer bu önerilen şeyi yapmazsanız emekli promosyonunuz geri alınabilir...



Bankaların emeklilere sunduğu promosyon ödemelerinde son günlere yaklaşıldı. Bazı bankaların sunduğu ödemeler 10 bin TL’ye kadar dayandı. Ancak konu ile ilgili emeklilere flaş bir uyarı yapıldı. Buna göre Avukat Özge Çelik, vefat halinde promosyon ödemesinin iadesi istenebilir. Bu durumun önüne geçilmesi için sözleşmeye bir maddenin eklenmesinin yeterli olacağı belirtildi.

Promosyon ödemeleri ile ilgili her geçen gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. Eylül ayında başlayan emekli promosyon kampanyaları Ekim ayında da devam ediyor. Özel bankalarda 10 bin TL, kamu bankalarında ise 5 bin TL’ye dayanan promosyon ödemeleri için son tarih 31 Ekim olarak açıklandı.

Ancak bu noktada pek çok kişinin atladığı ve aklına gelmeyen bir detay ortaya çıktı. İşte merak edilenler..

 

Çelik, “Promosyon veren bankaların 2022 yılı için tekliflerini güncelledi. Kamu ve özel bankaların promosyon ödemelerinde farklılıklar yaşanırken vatandaşlar kendileri için en cazip teklifi sunan kurumdan yana tercih kullanıyorlar. Ancak promosyonların yükselmesi ile birkaç hususa dikkat edilmesi gerekliliğinin önemi de arttı” dedi.

 

SÖZLEŞMEYE EK OLARAK BİR MADDE DAHA EKLETMENİZ GEREKİYOR 

Hesabın taşınması sırasında, hesabın taşındığı banka ile yapılan promosyon şartlarını düzenleyen anlaşmanın mutlaka titizlikle incelenmesi gerektiğini açıklayan Çelik, “Çünkü hesabını taşıyan banka müşterisinin vefatı halinde, sözleşme şartları yeterince incelenmeden imza altına alınmış ise, sözleşmede ‘bankaca ödenen promosyonun, banka tarafından iadesinin istenebileceğine’ dair hüküm bulunabiliyor. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalıdır. İmzaladıkları sözleşmelerde bu yönde bir düzenleme bulunmuyor ise, ilgili sözleşmeye mutlaka ‘Banka; müşterinin ölümü halinde, mirasçılarından ya da maaşını veren kurumdan “Promosyonun iadesi” talebinde bulunmayacaktır’ vb. şekillerde hükümler ekleterek kendilerini koruma altına almaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.


Geri Dön