21 / 05 / 2024

Emeklilere bayram müjdesi gibi haber! En düşük maaş promosyonu bile 11 bin lira olacak!

Emeklilere bayram müjdesi gibi haber! En düşük maaş promosyonu bile 11 bin lira olacak!

Emekliler için bir ihtiyaçlarını karşılayacakları ya da gönüllerince harcayacakları toplu para anlamına gelen promosyon ödemelerinin 2023 yılında, geçen yıla oranla 2 – 3 katı oranda artacağı gelen haberler arasında.  Maaşlara yapılan yüzde 30 zamla bütçeleri ferahlayan emekliler, şimdi de bankaları



Özel bankaların maaşını taşıyana ‘promosyon’ adı verilen ödemesi, kısıtlı bütçeleri geçinen pek çok emekli için bir ihtiyaçlarını  gidermede kullanacakları önemli bir paranın ellerine geçmesi anlamını taşıyor.

 2023 yılında bankaların vereceği promosyon miktarının ne kadar olacağı ise bu günlerde emeklileri en çok ilgilendiren haberlerin başında geliyor. Peki 2023 yılı promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak? Promosyon ödemelerine zam geldi mi? 2023 yılında emekliler kaç TL promosyon alacak?

EN DÜŞÜK MAAŞA 11 BİN LİRA

Özel bankalar bu yıl maaşını taşıyana 20 bin lira promosyon verme hazırlığı yaparken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK)  ise en düşük promosyon ücretinin 11 bin Türk lirasına yükseltilmesi için çalışma başlattığı konuşuluyor.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sayıları milyonları bulan emekliler promosyon ödemelerini bekliyor. Promosyon ödemesi, bankalar tarafından maaşını 3 yıl boyunca o bankadan alma sözüne karşılık ve nakit olarak veriliyor.

Emeklilere bayram müjdesi gibi haber! En düşük maaş promosyonu bile 11 bin lira olacak!

Günboyu Gazetesi’nin haberine göre, EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından sisteme dahil olacak yeni emeklileri memnun etmek için sıkı şekilde çalışan bankalar, 2 milyon 250 bin kişiyi bulan bu kitleyi mutlu etmek için büyük imkanlar sunacak gibi görünüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön