27 / 04 / 2024

Emeklilikte toplu ödeme almanın şartları neler?

Emeklilikte toplu ödeme almanın şartları neler?

Emeklilik için yıl, yaş ve prim şartlarını doldurmak gerekli. Her 3 şartı da taşıyanlar emekli maaşı alıyor. Taban aylık düzenlemesi ile emekli olanlara en az 1500 TL maaş verilirken; yıl ve yaş şartını doldurup primi eksik olduğu için emekli olamayanlara ise toplu ödeme yapılıyor.



Emeklilik için yıl, yaş ve prim şartlarını doldurmak gerekli. Her 3 şartı da taşıyanlar emekli maaşı alıyor. Taban aylık düzenlemesi ile emekli olanlara ek ödeme dahil en az bin 500 TL maaş verilirken; yıl ve yaş şartını doldurmuş olmasına karşın primi eksik olduğu için emekli olamayanlara ise toplu ödeme gerçekleştiriliyor.

Emeklilik için yıl, yaş ve prim şartlarını doldurmak zorunlu tutuluyor. Her 3 şartı da tamamlayanlar emekli maaşı alabiliyor. Takvim'de yer alan habere göre; taban aylık düzenlemesi ile emekli olanlara ek ödeme dahil en az bin 500 TL maaş verilirken, yıl ve yaş şartını doldurmasına karşın primi eksik olduğu için emekli olamayanlara ise toplu ödeme yapılıyor.

Bu kişiler, birikmiş primlerinin hepsini geri alabiliyor.

Emeklilikte toplu ödeme almanın şartları neler?

ŞARTLAR NELER?

Sigortalı olarak çalışmıyor olmak ya da kendi işini yapmıyor olmak. 

Emeklilik için yıl ve yaşı tamamlamış olmak.

Emeklilikte toplu ödeme almanın şartları neler?

MİRASÇIYA DA VAR

Vefat eden kişilerin kanuni mirasçıları tarafından da toplu iade başvurusu yapılabiliyor. 

Burada da ölüm aylığı bağlanmaması esas sayılıyor. 

Emeklilikte toplu ödeme almanın şartları neler?

NELER ÖDENİYOR?

Ödeme yatırılan paranın her yıl güncellenmesiyle hesaplanıyor. 

SSK'da 2008 sonrası işçi primleri öncesi tamamının, Bağkurda tüm primlerin ödemesi yapılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön