16 / 04 / 2024

Emin Üstün: Elbirliği sistemiyle daha fazla kesime iş üreteceğiz!

Emin Üstün: Elbirliği sistemiyle daha fazla kesime iş üreteceğiz!

Anadolu insanı arasında yaygın olarak tercih edilen altın günü benzeri bir uygulamayı elbirliği adını verdiği sistemle çeyrek asırdır başarı ile sürdüren girişimci iş adamı Emin Üstün, el ele verildiğinde ekonominin verimli hale gelebileceğini söyledi.



Elbirliği Sistemi’ni Anadolu’daki insanların kendi aralarında yapmış oldukları yardımlaşma ve dayanışma üzerine kurduklarını belirten Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “İmece sisteminden yola çıkıp, bu sistemle birçok insanın ev ve araba hayallerinin gerçekleşmesini sağladık. İnsanların birbirlerine yardım ederek, tamamen faizsiz, alacakları eve fazla para ödemeden daha uygun fiyatlara sahip olmalarını sağladık. Bugün 100 binin üzerinde teslimatımızla, çeyrek asırdan fazla bir zamandır müşterilerimize hizmet veriyoruz’’ diye konuştu.


Türkiye'nin ekonomik durumu üzerine açıklamalarda bulunan Emin Üstün, ülkedeki istihdam alanında yaptığı önemli çalışmalar ile göz dolduran projelere imza atıyor.


Türkiye'deki işsizliğin basit yöntemlerle önlenebileceğine işaret eden ünlü işadamı Emin Üstün, Eminevim'in temelinde olan imece sistemi ile pek çok alanda başarılı olunabileceğini anlattı.


Ülkemizin eğitimli insanlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Emin Üstün, “Bu kişilerin işadamlarıyla birlikte hareket ederek, projeler üretmesi lazım,” dedi.


“Bin traktör ile yapılacak işi beş traktörle..”

Emin Şirketler Grubu Başkanı Emin Üstün, çeşitli örneklerle desteklediği konuşmasında şunları anlattı; “Bizim ülke olarak iki ana problemimiz var; insanımıza iş üretemiyoruz ve iş üretemediğimiz için de bunun neticesinde de aş ortaya gelmemiş oluyor. Yakın zamanda Londra'da da gördüm ki, bizim bir organizasyon eksiğimiz var. Bunun için de öncelikli olarak eğitimli insanlara ihtiyacımız var. Bu kişilerin iş adamlarıyla birlikte el birliği ile projeler üretmesi lazım. Bakınız şöyle bir örnekleme yaparsak; bir kasabada bin aile var, hepsi de hayvancılıkla meşgul halbuki bu bin ailenin yaptığı işin, bir aile sayısı kadar kişiyle yapılabilmesi gayet mümkün. Böylelikle diğer 999 tane aileyi de başka işlere istihdam etmek mümkün. İşte bunun için de organizasyon lazım. 1000 tane traktör ile yapılacak işi 5 tane traktörle yapmak mümkün, az sayıdaki daha güçlü teknik donanım ve daha profesyonel kişiyle bu çoklu çalışmaları yapmak mümkün. Demek ki bizde organizasyon eksikliği var. İşte bu anlamda bizim organizasyon alanında başarılı olmamız lazım.”


Türk insanını uygun bütçe imkanıyla faizsiz taksitlerle ev ve araç sahibi yapan Eminevim'in kurucusu Emin Üstün; “Elbirliği yapmak suretiyle daha fazla kesime iş üretme projemiz var,” dedi.


“Daha büyük sermayelerle el birliği yapıp.. ”

Çoğunlukla Anadolu insanı arasında tercih edilen altın günü benzeri bir uygulamayı elbirliği adını verdiği sistemle çeyrek asrın üzerinde başarı ile sürdüren girişimci iş adamı Emin Üstün, konuşmasında, organizasyonlu çalışmalarda önemli kazanımlar elde edileceğine işaret ederek; “Organizasyonun olması için de bu işi yapacak insana ihtiyaç var,” sözlerini kullandı.


Üstün, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu yapacak insanların da belirli bir sermayeye ihtiyacı var. Sermaye de en uygun şartlarla; el birliği yapmak, faizsiz kredi temin etmek suretiyle sağlanabilir ve ufaktan başlayıp büyütülebilir bu organizasyonlar. Bu organizasyonlar büyütüldüğü zaman hem insanımıza iş çıkmış olur, hem de çalışmalarından verim alamayan insanları başka alanlara, kaydırarak, oralarda uzmanlaşıp daha verimli çalışma imkanı doğar. Onun için de bizim hızlı bir şekilde tarımda, hayvancılıkta, enerjide, inşaatta ve başka teknolojik üretimlerde organizasyona gitmemiz lazım. Ufak sermayelerle değil de daha büyük sermayelerle el birliği yapıp ortakların sermaye koyduğu, profesyonel insanların yönettiği şirketlerle başarılı olabiliriz. Yani ortaklar sermayelerini birleştirecekler ve denetleyecekler profesyoneller ise yönetecek bu şekilde organizasyonlara ihtiyacımız var.”


Devletin, insanımıza sahip çıktığının altını çizen tanınmış girişimci Emin Üstün, şirketleri aracılığıyla da istihdam alanında önemli katkılar sağlayabilmek için bir takım girişimleri olacağını dile getirdi.


“Gençleri yetiştirmek istiyoruz”

Emin Üstün, yaptığı açıklamada; “Devletimiz, insanımıza çok büyük destekler yapıyor. Kobilere, faizsiz kredi veriyor. Devletimizin kefil olarak, esnafımıza temin ettiği krediler var. Bu krediler, toplumun önünü açıyor fakat bu durumun daha fazla gelişmesi lazım. Onun için Elbirliği sisteminde biz bunu uygulamaya çalışıyoruz. Elbirliği Sistemi'ni tarımda uyguluyoruz, bunu enerjide de uyguladık. Ayrıca konutta ve inşaatta da uygulayacağız. El birliği yapmak suretiyle daha fazla kesime iş üretme projemiz var.


Biz Eminevim olarak elbirliğini geliştirmek suretiyle daha çok kesime; iş bulmak, iş öğretmek istiyoruz, daha geniş kesimlerin sermayesini, iş gücünü birleştirmek istiyoruz. Türkiye'de eğitimin yanında uygulamaya ihtiyaç var, eğitim alan gençlerin bizim şirketlerde uygulamayı öğrenmesi suretiyle topluma katma değer sağlayacak insanların yetişmesine fırsat vermek istiyoruz,” sözlerine yer verdi.


Geri Dön