26 / 04 / 2024

Emlak Bankası Ümraniye'de yer bakıyor!

Emlak Bankası Ümraniye'de yer bakıyor!

31 Mayıs 2017 tarihinde yeniden faaliyete geçmesinin önü açılan Emlak Bankası için Ümraniye'de yer bakılıyor..



Tasfiye Halindeki Emlak Bankası ile ilgili gelişmeler, birkaç kez Para Dergisi'nde yer aldı. Bankanın tekrar faaliyete geçeceğini de ilk bu sayfanın müdavimleri okudu.

 

Yazdıklarımız gerçek oldu ve 31 Mayıs 2017 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile tasfiye sürecindeki Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçmesinin önü açıldı. Öğrendiğimize göre, Emlak Bankası'nda yeni süreç başlamış. Tasfiye Halinde Emlak Bankası'nın ismi Emlak Bankası A.ş. olarak değiştirilmiş. Geçtiğimiz günlerde yolumuz İstanbul İstiklal Caddesi'ne düştü. Emlak Bankası'nın kurucu genel müdürlüğünü üstlenen Zeki sayın, Ziraat Bankası'nın istiklal Caddesi'ndeki binasına tasfiyeden çıkardığı bankanın yeni tabelasını asmış. Bankanın tekrar faaliyete geçmesi için teknik çalışmalar sürüyor. Tasfiye sürecinde Hazine'ye 2 milyar TL aktarılmış. Emlak Bankası'nın TOKİ'den alacakları olan 1.3 milyar TL de Hazine'ye aktarılmış. Bu işlemler sonucunda Emlak Bankası, Hazine'ye olan borcunu ödemiş ve 123 milyon TL alacaklı duruma gelmiş.

 

Öğrendiğimize göre, bankanın elinde 250 milyon dolar seviyesinde nakdi ve gayrinakdi sermayesi varmış. Bu haliyle BDDK'nın bankalar için şart koştuğu sermaye hazırmış. BDDK heyeti, kanun onaylandıktan sonra Emlak Bankası'na gelmiş ve süreci başlatmış. Banka yetkililerine bir yıllık süre vermiş. Süre 2018 Mayıs'ta bitiyor. Ancak Sayın o tarihten önce bankayı faaliyete geçirmekte kararlı. Sayın, ekonomi yönetiminin tamam demesi halinde 2018'in ilk çeyreğinde yeni bankanın resmen piyasaya çıkacağını söylüyormuş. Tabii bu konuda nihai karar hükümet ve ekonomi yönetiminde.

 

Duyduğumuza göre Sayın, banka için yer de aramaya başlamış. Ümraniye'de ikinci bir finans merkezi olarak öne çıkan Saray Mahallesi'ndeki plazalar bizzat Sayın ve yönetim ekibi tarafından incelenmiş.


 


Geri Dön