26 / 04 / 2024

Emlak Komisyonculuğu Yasası için lobi yapılacak!

Emlak Komisyonculuğu Yasası için lobi yapılacak!

‘Emlak Komisyonculuğu Yasası ve Yeni Dönem’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı, GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlendi. Yuvarlak Masa toplantısında Emlak Komisyonculuğu yasa tasarısı ele alındı.



GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlenen ‘Emlak Komisyonculuğu Yasası ve Yeni Dönem’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında Emlak Komisyonculuğu Yasa Tasarısı konuşuldu. 

 

Yasa tasarısının çıkması için lobi yapılması gerektiği kararlaştırıldı. ‘Emlak Komisyonculuğu Yasası ve Yeni Dönem’ başlığı altında, GİSP  meslek grubundaki düzensizlikleri ve bunları çözmeye yönelik olarak geliştirilen yasanın detaylarını tartıştı. 


COLDWELL BANKER/HEDEF’den Broker Burcu ÜNAL, ERA TÜRKİYE’den Ufuk ŞEVKİ ve REMAX/TREND’den Hakan AKDOĞAN’ın sunumları ile gerçekleştirilen toplantıda, yasa tasarısının gayrimenkul sektörüne etkilerinden bahsedildi. 

 

Burcu ÜNAL, ‘Yeni kanun ile uzun yıllardır simsar veya tellal olarak adlandırılan mesleğimiz, hak ettiği saygınlığa kavuşacak, emlak danışmanları olarak artık yaptığımız görüşmelerde müşterilerimize kim olduğumuzu ve neler yaptığımızı anlatmak yerine sadece ürünümüzü pazarlayabileceğiz’ dedi. 


Ufuk ŞEVKİ ise yasa tasarısı ile ilgili ‘Artık her önüne gelen mesleğimizi yapamayacak, yasa ile mesleğe giriş ve eğitim şartları belirlenecek, Bu sayede artık eğitimli, konusunda uzman emlak danışmanları sektörde hizmet verecek,’ dedi. Hakan AKDOĞAN ise, ‘Yasaya son halinin verilmesi konusunda tüm gayrimenkul danışmanlarımızın ortak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum, bu da ancak birlikte mücadele ile olur, Emlakçılar Odası ve konunun bütün paydaşları bir araya gelerek lobi yapmalı’ diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Toplantının sonunda söz alan GİSP Başkanı ve Şehir Plancısı Hakan GÜMÜŞ; ‘Emlak Komisyonculuğu Yasa Tasarısı, emlak sektörüne ihtiyaç duyulan standardı getirecek. Sistemin doğru bir şekilde işleyebilmesi için denetleme mekanizmalarının doğru ve adil bir şekilde işletilmesi gerekiyor’ dedi. 


 


Geri Dön