29 / 03 / 2024

Emlak Konut için 2016 yatırım yılı oldu!

Emlak Konut için 2016 yatırım yılı oldu!

Emlak Konut GYO, 2016 yılı içerisindeki “Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz” kampanyasıyla birlikte ağustos ayında 2 bin 547 adet bağımsız bölüm 407 bin 29 metrekare satılabilir alan karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satış gerçekleştirdi.



“Yaşanan tüm olumsuz dış koşullara ve azalan küresel risk iştahına rağmen Türkiye tüm ekonomik birimleriyle büyümeye katkı sağlamaya devam etmekte ve aktif çalışmasını sürdürmektedir” diyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum,' ‘Bu bağlamda ekonominin can damarı sektörlerinden inşaat sektöründe faaliyet gösteren en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Emlak Konut GYO da 2016 yılı içerisindeki faaliyetleri ile ilgili devreye aldığı ve tüm kesimler tarafından destek gören “Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz” kampanyası ile sektörde öncü konumuna yakışır bir tavır sergiledi. Bu kampanyayla birlikte ağustos ayında 2 bin 547 adet bağımsız bölüm 407 bin 029 metrekare satılabilir alan karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satış gerçekleşti" yorumunu yaptı.

2016 YATIRIM YILI OLDU

Kurum şöyle devam etti; “ 2016 yılı Emlak Konut için faaliyetlerin her alanında büyük yatırımların gerçekleştiği bir yıl oldu. Daha önce ihalesini gerçekleştirdiğimiz projelerin meyvesini toplamaya başladık, 2016 yılı ilk 9 aylık kârımız 1.5 milyar seviyesine ulaştı. Yıl sonu kârımızı da 1,8 milyar TL' ye revize ettik. 2016 yılı içerisinde 7 adet gelir paylaşımı projesinin ihalesini gerçekleştirdik ve sözleşmelerini imzaladık. Bununla birlikte 6 adet anahtar teslimi projemizin ihalesini de gerçekleştirdik. Sadece gelir paylaşımı projelerimizden 2016 yılı içerisinde ülkemiz için 6,45 milyar TL değerinde iş geliştirdik"

YENİ İHALELERLE DEVAM 

"Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden biri olan Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Riva'da bulunan arsalarında proje geliştirmek maksadıyla bir protokol imzaladık." diyen Kurum şunlara vurgu yaptı; “ Şüphesiz, şirketimizin bu projelerden elde edeceği gelirin yanında, oluşacak bu iş hacminin ülke ekonomimize olan katkısı ve ülkemizin önemli kuruluşlarıyla yapılan bu protokoller hepimiz için ayrıca gurur vesilesidir. Bununla birlikte hali hazırda TOKİ'den bu sene İstanbul Şişli ve Küçükçekmece'de 2.3 milyar TL değerinde almış olduğumuz arsalarla birlikte yaklaşık 5 milyar TL arsa stokuna sahibiz. 2017 yılında da İstanbul ve Anadolu'nun çeşitli illerinde projeler geliştirmek ve yeni arsa alımları ile yeni ihaleler planlarımız arasında olacaktır.

2016 yılı Emlak Konut GYO için yeni hikayelerin yazıldığı yeni atılanların yapıldığı bir yıl oldu. Devam etmekte olduğumuz her işte muvaffak olduk ve Emlak Konut'un hikayesini her geçen gün daha sağlamlaştırdık.”


ÜLKEMİZE GÜVENİYORUZ

Kurum sözlerini şöyle tamamladı:

“ Ülke verilerinin olumlu seyretmesi ve yaşanan tüm olumsuz dış koşullara ve azalan küresel risk iştahaıa rağmen Türkiye tüm ekonomik birimleriyle büyümeye katkı sağlamaya devam etmekte ve aktif çalışmasını sürdürmektedir,

Bu bağlamda ekonominin can damarı sektörlerinden inşaat sektöründe faaliyet gösteren en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Emlak Konut GYO da 2016 yılı içerisindeki faaliyetleri ile ilgili devreye aldığı ve tüm kesimler tarafından destek gören "Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz” kampanyası ile sektörde öncü konumuna yakışır bir tavır sergilemiştir."


Yeni Akit EK


Geri Dön