26 / 04 / 2024

Emlak vergisi affı 2020!

Emlak vergisi affı 2020!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında emlak vergisi borçları yapılandırılabilecek. İşte emlak vergisi affı 2020 ile ilgili tüm merak edilenler...



Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında il özel idarelerine olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırılabilecek.

Emlak vergisi affı 2020

Emlak vergisi affından yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarih sonrasında yıl sonuna kadar başvuruda bulunabilecek.  İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksitte tamamlanabilecek.  İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılmasıyla, işleyen faizler de silinecek. İlk taksit ödemesi, 2021 yılının Ocak ayında yapılabilecek.

Faiz indirimi olacak mı?

İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması halinde işleyen faizler silinecek. Faiz yerine Yİ-ÜFE'ye göre hesaplanan tutardan da yüzde 90 indirim uygulanacak. 

Emlak vergisi borcu olana yapılandırma müjdesi!

Emlak vergisi yapılandırmaları için son gün 31 Aralık!


Geri Dön