20 / 04 / 2024

Emlak vergisi affı çıktı mı 2021?

Emlak vergisi affı çıktı mı 2021?

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında bazı borçlar yapılandırılabilecek. Peki emlak vergisi affı çıktı mı 2021? İşte  emlak vergisi affı 2021...



Emlak vergisi ödeme işlemleri her yıl iki taksit şeklinde, belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapabiliyorlar. GİB tarafından yayınlanan vergi takvimine bakıldığında, emlak vergisi  ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içinde yapılıyor. Borcunu ödemeyen vergi mükefller için her taksit için faiz uygulanıyor.

Peki emlak vergisi affı çıktı mı 2021? Emlak vergisi yapılandırma ne zaman 2021? Emlak vergisi yapılandırma başvurusu ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi affı çıktı mı 2021?

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Ayrıca il özel idarelerine olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırılabilecek.

Emlak vergisi cezası 2021

Mükelleflerin herhangi mağduriyet yaşamaması için belirtilen tarihler arasında ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksitte tamamlanabilecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021 yılında yapılabilecek.

Emlak vergisi faiz indirimi 2020

İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması halinde işleyen faizler silinecek. Faiz yerine Yİ-ÜFE'ye göre hesaplanan tutardan da yüzde 90 indirim uygulanacak.

Emlak vergisi borcu olana yapılandırma müjdesi!


Geri Dön