25 / 04 / 2024

Emlak vergisi hesaplama programı 2015!

Emlak vergisi hesaplama programı 2015!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi hesaplama programı 2015...



Emlak vergisi hesaplama programı 2015!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Taşınmazın emlak vergisini mal sahipleri ödüyor.


Emlak vergisi mükellefiyeti; kanunun 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,


b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,


c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi, takip eden bütçe yılından itibaren başlıyor.


Emlak vergisi hesaplama programı 2015:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3


Emlak vergisi hesaplamaları taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden hesaplanıyor. Yukarıdaki oranların taşınmazın değeri ile hesaplanması ile ödenecek vergi bulunuyor.


Örneğin, bir evin değerinizin 150 bin TL olduğunu düşünelim. Büyükşehirdeki bu ev için 300 TL emlak vergisi; Büyükşehirde olmayan bu ev için ise 150 TL emlak vergisi ödeniyor.


Emlak vergisinin 1. taksiti, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Verginin 2. taksit ödemeleri ise 1 - 30 Kasım tarihleri arasında ödeniyor.


İndirimli emlak vergisi uygulaması!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön