26 / 04 / 2024

Emlak vergisi yapılandırma başvuru!

Emlak vergisi yapılandırma başvuru!

Emlak vergisi borçluları yıl sonuna kadar yapılandırma yaparak borcunu kapatabiliyor. Peki emlak vergisi yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...



Emlak vergisi ödeme işlemleri her yıl iki taksit şeklinde, belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapabiliyorlar. GİB tarafından yayınlanan vergi takvimine göre, emlak vergisi  ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Borcunu ödemeyen vergi mükefller için yüzde 2 faiz uygulanıyor.

Emlak vergisi cezası 2020

Mükelleflerin herhangi mağduriyet yaşamaması için belirtilen tarihler arasında ödemelerini yapmalarını gerekiyor. Bu tarihleri geçiren vergi mükellefler için ise cezai işlem uygulanacak. Vergi dönemini geçiren mükellefler için her ay için yüzde 2 oranında gecikme zammı kesiliyor.

Emlak vergisi yapılandırma başvuru

Emlak vergisi yapılandırma başvurusu vergi, öğrenim veya katkı kredisi, idari para cezası borçları için başvurular internetten www.gib.gov. tr, e-devlet (www.turkiye. gov.tr) adreslerinden ya da ilgili vergi dairesine şahsen veya posta yolu ile gerçekleşebilecek.

SGK'ya borçlar için ise işverenler başvurularını e-Sigorta kanalıyla internetten yapabilecekleri gibi, elden ya da posta yoluyla SGK müdürlüklerine gerçekleştirebiliyor. Genel Sağlık Sigortası borçları için başvuru şartı aranmazken, emlak vergisi ve su borçları için başvuru adresi belediyeler...

Emlak vergisi borcu hesaplama 2020

Gecikme faizi/zammı silinecek.
Yİ-ÜFE tutarı hesaplanacak.

İlk taksit süresi içinde peşin ödeme yapılırsa Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim gerçekleşecek.

Taksitli ödemelerde anapara ve YİÜFE tutarından oluşan borç, belirlenen katsayılarla hesaplanacak.

Emlak vergisi borçluları dikkat! Son gün 31 Aralık!

Emlak vergisi borcu olana yapılandırma müjdesi!


Geri Dön