28 / 03 / 2024

Emtia piyasasında resesyon depremi! Altın, buğday, pirinç, petrol, doğalgaz fiyatlarında şok!

Emtia piyasasında resesyon depremi! Altın, buğday, pirinç, petrol, doğalgaz fiyatlarında şok!

Emtia piyasasında geçtiğimiz hafta kahve yüzde 7,4, pamuk yüzde 3,1, kakao yüzde 2,2, buğday yüzde 1,8, soya fasulyesi yüzde 1,6 ve pirinç yüzde 1 değer kaybı yaşadı. İşte ayrıntılar...



Emtia piyasasındaki pozitif seyir, resesyon endişeleriyle geçtiğimiz hafta yerini negatif seyre bıraktı. Resesyon endişeleri, emtia piyasasına yeniden hakim oluyor. Emtia piyasasında geçtiğimiz hafta, artan resesyon endişeleriyle negatif bir seyir yaşandı. 

Merkez bankalarının sıkı para politikalarını sürdürüceği ile ilgili yönlendirmeler resesyon endişelerini çoğaltıyor. 

Emtia piyasasında resesyon depremi! Altın, buğday, pirinç, petrol, doğalgaz fiyatlarında şok! 

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri  açıklamalarda, Banka'nın enflasyonla mücadelede hala uzun bir yolu olduğuna dikkat çekerek, ekonomik aktivitenin güçlü kalmayı sürdürdüğünü belirtmişti. 

ABD'de açıklanan makroekonomik verilere göre, perakende satışlar, aylık bazda yüzde 1,3 yükselişle beklentileri geçti. Yaklaşan yılbaşı öncesi ülkede artan harcamaların Fed'i bir süre daha "şahin" kalmaya zorlayabileceği ve ülkenin resesyona girebileceği endişesi varlık fiyatlarını etkilemeyi sürdürüyor. 

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in aralık toplantısında yüzde 81 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 19 ihtimalle 75 baz puan faiz artırımına gideceği tahmin ediliyor. Fed'in şubat toplantısı ile ilgili beklentiler ise 25 baz puan ila 50 baz puan arasında dağılım sergiliyor. 

İşte emtia piyasasındaki son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön