19 / 04 / 2024

En düşük memur maaşı 9.032 TL'ye, emekli aylığı 6.027 TL'ye yükselecek! İşte kalem kalem zamlı Temmuz maaşları! 

En düşük memur maaşı 9.032 TL'ye, emekli aylığı 6.027 TL'ye yükselecek! İşte kalem kalem zamlı Temmuz maaşları! 

Milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayında alacakları maaşları ve zam tutarını merak ediyor. Peki memur ve emekliler kaç lira zam alacak? Memur ve emeklilerin Temmuz zammı kaç lira olacak? İşte merak edilen o soruların yanıtı...



Milyonlarca memur ve emeklilerin gözü kulağı Temmuz zammlarında. Senenin ilk yarısına ilişkin enflasyon verilerinin belirleyici olacağı kararda sona yaklaşılıyor. 

Temmuz ayında SSK ve Bağ- Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar yükseliş alıyor. Memur ve memur emeklilere Temmuz ayında yüzde 7 sözleşme zammı uygulanması öngörülüyor. Yapılan hesaplamalar 6 aylık enflasyonun yüzde 7.5'u aşacağını gösterirken, fark da kesinleşmiş oldu. 

En düşük memur maaşı 9.032 TL ye, emekli aylığı 6.027 TL ye yükselecek! İşte kalem kalem zamlı Temmuz maaşları!  

Mayıs ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,97 olarak açıklanırken, Haziran için bu oran yüzde 2,97 olarak belirlendi. Bu hesaplama kapsamında 6 aylık enflasyon oranı yüzde 41 olarak belirlencek. 

Tüm bu veriler ışığında SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz'da yüzde 41 enflasyon artışı daha alacakken, memur ve memur emeklilerinin Temmuz yükselişi yüzde 40,5'i bulacak. 

Sabah'ın aktardığına göre; aynı zamanda taban maaşların da 3.500 TL ile 4.000 TL şeklinde belirlenebileceği de gündemde. Ayrıca memurlar için enflasyon farkının Ocak'taki 2,5 puanlık artış haricinde hesaplanmasıyla toplam artış yüzde 43 olacak. 

Peki kim kaç lira maaş alacak? Kimin maaşına ne kadar zam gelecek? İşte milyonların merak ettiği o soruların yanıtı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön