19 / 04 / 2024

ERA Gayrimenkul Türkiye'de 46’ıncı ofisini sattı!

ERA Gayrimenkul Türkiye'de 46’ıncı ofisini sattı!

ABD’li gayrimenkul danışmanlık devi ERA, Türkiye’deki büyüme stratejisini ara vermeden sürdürüyor. ERA, Türkiye’de 46 ofis sattı. Beylikdüzü'nde faaliyete geçen ERA, aynı zamanda Çanakkale’de de ‘Kale’ ofisiyle gayrimenkul danışmanlığı hizmeti verecek.



ABD’li gayrimenkul danışmanlık devi ERA, Türkiye’deki büyüme stratejisini ara vermeden sürdürüyor. İki yılda 46 ofis satan ERA Gayrimenkul Türkiye, ‘Vizyon Ofis’le Beylikdüzü, ‘Kale Ofis’le de Çanakkale bölgesine hizmet verecek.


Uluslararası gayrimenkul danışmanlık devi ERA Türkiye, pazar girdiği iki yıl içerisinde agresif büyüme stratejisini sürdürüyor. İstanbul’da birbiri ardına ofis açan ERA, Anadolu’da da büyüme stratejisi doğrultusunda zincirleşmeye devam ediyor. ‘Vizyon’ ile Beylikdüzü bölgesinde faaliyete geçen ERA, eş zamanlı olarak Çanakkale’de de ‘Kale’ ofisiyle gayrimenkul danışmanlığı hizmeti verecek. Beylikdüzü ve Çanakkale’deki ofislerle beraber ERA Türkiye’nin bugüne kadar sattığı ofis sayısı 46’ya ulaştı. 


Franchise yoluyla ülke çapında büyüyor

Ekonominin lokomotifi konumundaki gayrimenkul sektöründe nitelikli danışmanlık hizmeti veren ERA Türkiye, ülke çapında franchise ağına yeni üyeler kazandırmayı sürdürüyor. ‘ERA Vizyon’, otomotiv konusunda kazandıkları deneyim ve birikimi emlak danışmanlığı alanında değerlendirmek üzere güçlerini birleştiren üç girişimcinin ortaklığıyla kuruldu. İstanbul gayrimenkul piyasasının dikkat çeken bölgelerden biri olan Beylikdüzü’nde faaliyet gösterecek olan ERA Vizyon ortaklarından Aslı Durmuş, Yeşim Popara ve Gürbüz Tutar, hedeflerinin ‘bölgenin en nitelikli gayrimenkul danışmanlık hizmeti veren ofisini oluşturmak ve müşterilerine yatırım danışmanlığı yapmak’ olduğunu ifade ettiler. 


Satış pazarlama kökenli Çanakkale ofisi ‘Kale’nin ortaklarından Tolga Akçıl ise son 7 yılda kazandığı gayrimenkul pazarındaki tecrübelerini kendi işine taşıma kararı alarak eşi Sema Akçıl ile birlikte ERA ailesine katıldı. ‘Kale Ofis’ Çanakkale bölgesinde nitlekili gayrimenkul danışmanlık hizmeti verecek.


Ulaşım ve cazip fiyat etkili

Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa ve Ortadoğu bölgesinin en başarılı markalarından olan ve dünyada 3 bini aşkın ofise sahip ERA’nınTürkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, şirketin iki yıldır faaliyette olduğu Türkiye’de şimdiye kadar 46 ofis satıldığını hatırlattı. 


Baygan, “Kadıköy, Mecidiyeköy, Şişli, Levent gibi bölgeler kentsel dönüşüm ve konut yenilemeleriyle dikkat çekerken, Beylikdüzü-Esenyurt gibi bölgeler ulaşım projelerinin tamamlanması ve cazip fiyatlarıyla yatırımcının talep gösterdiği yeni yaşam alanları olarak dikkat çekiyor. Bu bölgelerde özellikle metrobüs gibi toplu taşıma projelerinin ulaşımı kolaylaştırmasıyla cazibenin arttığını görüyoruz. Ayrıca bu cazibenin, önümüzdeki yıllarda yapılacak yeni ulaşım projeleriyle daha da artacağını tahmin ediyoruz. Öte yandan, yeni havalimanı projesine paralel olarak ‘Kuzey Marmara Otoyolu’ ve ‘3. Boğaz Köprüsü’ yeni şehirlerin oluşumunu kolaylaştıracak ve şehre gayrimenkul çeşitliliği sağlayacaktır diye düşünüyoruz” dedi.



Geri Dön