19 / 04 / 2024

Erbaa, Cumhuriyet Meydanı Projesi ile güzelleşecek!

Erbaa, Cumhuriyet Meydanı Projesi ile güzelleşecek!

Tokat'ın Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, “Cumhuriyet Meydanımızı yeniden düzenliyoruz. Büyüyen ve gelişen Erbaa’nın ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte olacak projemize 2014 yılında başlamayı hedefliyoruz.” dedi...




Tokat'ın Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, “Cumhuriyet Meydanımızı yeniden düzenliyoruz. Büyüyen ve gelişen Erbaa’nın ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte olacak projemize 2014 yılında başlamayı hedefliyoruz.” dedi.


Başkan Yenihan, Cumhuriyet Meydanı Projesi ile açıklamada bulundu. Yeni proje ile mevcut Cumhuriyet Meydanı'nın doğal yapısını bozmadan, içindeki ağaçlara dokunmadan, daha kullanılabilir hale getireceklerini dile getiren Başkan Yenihan, “Daha işlevsel ve daha modern bir kent meydanı oluşturmayı amaçlıyoruz. Yeni projede sert zemine de dönüşebilen susuz havuzlar, daha kullanışlı oturma ve dinlenme alanları, kent meydanına hakim noktada daha geniş miting, konser vb. alanı, resmi günlerde kullanılmak üzere tören alanı, modern ve dekoratif aydınlatma elemanları ile yeni bir kent meydanı tasarladık. Ayrıca yeni kent meydanımızın altına 350 araç kapasiteli yeraltı otoparkı planlanmış olup, otopark yönetmeliğine uygun, mekanik havalandırma ve yangın sistemi mevcut güvenli bir otopark da yapacağız.” bilgisini verdi. Başkan Yenihan, meydan tamamlandığında, Kongre ve Kültür Merkezi, sokak sağlıklaştırması ve Demirciler Arastası'nın yeniden düzenlenmesi ile Erbaa'nın ülke genelinde çok daha öne çıkmış bir ilçe konumuna geleceğini sözlerine ekledi.



Kırıkhan Olay


Geri Dön