19 / 04 / 2024

Erdoğan'dan ilginç açıklama Yüksek faizi savunan kimse kalmadı Putin de düşürüyor

Erdoğan'dan ilginç açıklama Yüksek faizi savunan kimse kalmadı Putin de düşürüyor

Erdoğan faizleri yükselterek enflasyonla mücadele yaklaşımının dünyada da bittiğini, bu yaklaşımı dile getirenlerin de ciddiye alınmadığını söyledi.



Yatırımcılara seslenen ve yatırım yapmaları çağrısında bulunan Erdoğan, yatırımcılara kamu bankalarından düşük faizle kredi kullanarak yatırım yapmaları konusunda çağrı yaptı. Erdoğan, "İnşallah Karadeniz'de bulunan doğal gazı halka ulaştırdığımız zaman devran çok daha farklı dönmeye başlayacaktır" diyen Erdoğan, yüksek enflasyonun Şubat 2023 tarihi itibariyle makul seviyelere indirileceğini söyledi. İşverenlere yeni bir takım vergi istisna oranlarıyla ilgili müjde veren Erdoğan, "İş insanlarımıza müjdemiz var. Çalışanlara ödenen yemek ücretlerinin vergi istisna rakamını değiştirdik. Temmuz ayından itibaren çalışanlara ödenen yemek bedeli vergi istisnasını 34 liradan 51 liraya çıkardık. Yıl sonunda bu rakamı yeniden belirleyeceğiz" diye konuştu. Erdoğan, yemek ödemelerinde, yemek kartı kullanma zorunluluğunun kaldırıldığını belirterek, çalışanların yemek bedeli tutarlarının vergi istisnası kapsamına gireceğini ve böylece işverenlerin üzerinden işlem maliyetini kaldırmış olacaklarını söyledi.
 Erdoğan, başlattıkları TOKİ sosyal konut projesinin ikinci etabını seçimlerden sonra başlatacaklarını da belirterek, ilk etabı oluşturan 250 bin konutun inşasına başlanacağını bildirdi. Bu kampanya ile konut fiyatlarını dengeye getirerek enflasyonla mücadeleye de katkı sağlanacağını ifade eden Erdoğan, "Enflasyonu mazide hatıra haline dönüştüreceğiz" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön