19 / 04 / 2024

Erenköy Gümrüğü, millet bahçesi olacak!

Erenköy Gümrüğü, millet bahçesi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Erenköy Gümrüğü'nün olduğu alanın kaldırılması gerektiğini söyledi. Konuyu da biliyoruz. İnşallah gümrüğün kaldırılmasıyla birlikte mülkiyeti hazineye ait olan o arazide Ataşehir'e millet bahçesi kazandırıyoruz" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ataşehir'de Yeni Çamlıca, Yenişehir, Mimarsinan, Ferhatpaşa ve Mevlana mahallerinin imar sorununu konu alan toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, konuşmasında İmar İskan Blokları'ndaki soruna değindi. Kurum konuyla ilgili şunları söyledi; "İnşallah en kısa zamanda, 24-30 ay içerisinde İmar-İskan Blokları'nda oturan vatandaşlarımıza yeni, sağlıklı, depreme dayanıklı, güvenli konutlarını verir, o keşmekeşten, deprem riskinden vatandaşımızı kurtarmış oluruz. İstiyoruz ki içinde camileri olsun, sosyal donatıları, okulları, parkları ve bahçeleri olsun. Mahalle kültüründeki az katlı, yoğunluğu olmayan, hiçbir gelir elde etmediğimiz, sadece inşaat maliyetini çıkardığımız süreçte vatandaşımıza evlerini vereceğiz."

Söz konusu mahallelerde yıllardır süregelen bir mülkiyet problemi olduğunu belirten Kurum, bu sorunun çözümü için adımların atıldığını söyledi.

Kurum, konuşmasının devamında Erenköy gümrük alanının geleceğine ilişkin ise şunları belirtti; 

"Başkanımız İsmail Erdem, Erenköy Gümrüğü'nün olduğu alanın kaldırılması gerektiğini söyledi. Konuyu da biliyoruz. Daha önce de gündeme gelmişti. Ticaret Bakanımızı aradık. 'Bu gümrüğün buradan kalkması lazım, şehir dışına aktarılması lazım.' dedik. Onların da ikinci 100 günlük eylem planında zaten bu var. İnşallah gümrüğün kaldırılmasıyla birlikte mülkiyeti hazineye ait olan o arazide Ataşehir'e millet bahçesi kazandırıyoruz."

Programa İsmail Erdem'in yanı sıra İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim ve  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut da katıldı. 


Geri Dön