25 / 04 / 2024

Erenköy'de tapu ve hastane müjdesi!

Erenköy'de tapu ve hastane müjdesi!

Erenköy' de seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mitinge yüzlerce mahalleli katıldı. Platforma eşi Dr Ayşe Tütüncü ile çıkan Başkan Tütüncüyü, bölge halkı coşkulu bir şekilde karşıladı.



Erenköy Mahallesi, Kepez Belediye Başkanı ve Ak Parti Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncüyü bağrına bastı. 

Seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mitinge yüzlerce mahalleli katıldı. Platforma eşi Dr Ayşe Tütüncü ile çıkan Başkan Tütüncüyü, bölge halkı coşkulu bir şekilde karşıladı. Konuşmasına gösterdikleri coşkudan, sevgiden dolayı Erenköy Mahallesi sakinlerine teşekkür ederek başlayan Tütüncü, 2009 seçimlerinde söz verdikleri vaatleri yerine getirmenin huzuru ile Erenköy'e geldiklerini söyledi. 


2B GÜNDEMİ DÜŞTÜ 


Bölge halkının, 2009'da 30 yıldır süren 2B ve tapu probleminin çözümümü istediğini anımsatan Tütüncü,"Biz de 2B'yi çözmek namus borcumuzdur ve 2B çözecek olan kanunu çıkaracağız, dedik. Ak Parti Hükümetimizin hazırladığı yasa tasarısının 2012 Nisan'mda TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle 2B problemi çözüme kavuştu. Şimdi tapulamayla ilgili askı süreci başladı. Erenköy'e verdiğimiz sözleri unutup gidenlerden olmadık. Sözlerimizin arkasında durduk ve 2B problemini çözdük. Aıtık Erenköy'ün gündeminden 2B düşmüştür." açıklamasını yaptı 


HERKES TAPU ALACAK 


Erenköy'ün merkezinde 2B arsalarında askı süreciyle ilgili herhangi bir sorunun olmadığı bilgisini veren Tütüncü, mahallenin batı kısmında ise askı süreciyle ilgili sıkıntı yaşadığını anımsattı. Konuyla ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ile görüştüklerini aktaran Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Görüşmede, yaşanan problemi çözecek olan çalışmayı başlattıklarını ifade ettiler. İçinizden biri olan Hakan kardeşinizde bu problemin çözümünü takip edecek ve Allah'ın izniyle, sözümüz sözdür, 2014 un sonuna varmadan Erenköy Mahallesi'nde tüm vatandaşlarımızı 2B ile ilgili tapularına kavuşturacağız. Ay yıldızlı bayrağımızla süslü tapu senetlerini, tüm 2B hak sahipleri 2014 un son ayından evvel ceplerine koyacaklar."


SIRA ERENKÖY'DE 


2B çözümüyle birlikte bölgedeki Vakıf ve Hazine ve belediye ait arazilerle ilgili tapulama işlemini başlattıkları bilgisini veren Tütüncü, "Çamlıbel'de, Esentepe mahallerinde belediye ait arsaların hak sahiplerine verilmesiyle ilgili gerekli adımları attık. 501 hak sahibine tapularını verdik. Sıra Erenköy'e geldi. Hak sahipliğini tespit etmek için dosya toplanıyor. Encümen kararından sonra bu bölgedeki vatandaşlarımızda belediye ait arsalarla ilgili tapularını alacaklar." ifadesini kullandı. Tapu tahsis işlemimin tamamlanmasından sonra bölgede imar hukukuna uygun, yargıdan dönmeyecek şekilde kat artışı yapacaklarını kaydeden Tütüncü, Şehit Gökhan Korkut Caddesi'ne ticari alan verilmesi talebini de karşıladıklarını vurguladı. Ak Parti Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye meclisinde kabul edilen imar planı değişikliği ile caddede isteğe bağlı zemin ticaret imkanı getirdikleri belirtti. 


MUHALEFET ÇATLIYOR 


Bölgenin 2B ve tapuyla ilgili sorunlarını çözmemiz muhalefeti üzdü, diyen Tütüncü, "Vatandaşlarımız tapularını kavuşacağı için sevinirken, birileri de çatır, çatır çatlıyor. Acaba seçim döneminde suyu nasıl bulandırabiliriz, Ak Parti'ye gidecek olan oyları nasıl alabiliriz, diye hesaplar yapıyorlar." diyerek muhalefeti eleştirdi. 

T0Kİ YOK TAPU VAR Başkan Hakan Tütüncü, muhalefetin Ak Parti Kepez'e  TOKİ  yapacak, iddiasına da şu cevabı verdi: "Biz icraatlarımızla konuşuyoruz ama onlar dedikodularla konuşuyorlar. Şimdi de Ak Parti Erenköy'e TOKİ yapacak, diye tutturdular. Muhalefet, 2009 seçimlerinde de ahlaksızca TOKİ ile ilgili dedikoduyu üretti. Kepez'in bütün mahallerinde TOKİ yapacak dediler. Biz de görev süremiz içerisinde Kepez'in hiç bir yerine TOKİ yaptırmayacağız dedik. 5 yıllık süre içerisinde de TOKİ ile alakalı bir çalışmamız olmadı. Vatandaş ne istiyorsa biz onu istiyoruz. Vatandaş TOKİ'yi istemiyor. Vatandaş, tapumuzu verin, mülkiyet problemimizi çözün ve arsalarımızın üzerine binalarımızı yapalım, diyor. Biz de diyoruz ki, vatandaşımıza Erenköy'de de tapularını verelim, onlar da arsalarının üzerine diledikleri şekilde evlerini kendileri yapsınlar. Sözümüz sözdür." 


YENİ YAPILACAKLAR 


Tütüncü, yeni dönemde bölgeye AKMEK Şubesi, çocuk kütüphanesi, bilgi evi, açık yüzme havuzu ve içerisinde futbol, basketbol sahalarının, tenis kortunun, yürüyüş parkurunun ve açık hava spor aletlerinin olacağı açık semt spor kompleksi kazandıracaklarını duyurdu. Başkan Tütüncü, Çamlıbel Mahallesi'nde hayvan pazarı olarak bilinen alana inşa edilecek olan 24 derslikli Anadolu Lisesinin temelinin Nisan ayı içerisinde atılacağını bildirdi. Tütüncü, "Birileri istese de istemese de birileri çatlasa da patlasa da millet, 30 Mart'ta annemin ak sütü gibi helal oylarımla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ak kadroların yanındayız, diyor" diyerek konuşmasını tamamladı. 


Antalya Gazete Bir


Geri Dön