26 / 04 / 2024

Erhan Boysanoğlu: İnşaat sektörü önemli mesafe kaydetti!

 Erhan Boysanoğlu: İnşaat sektörü önemli mesafe kaydetti!

Erhan Boysanoğlu, inşaat sektöründe 2000'li yılların başından bu yana yaşanan güçlü ve istikrarlı büyümeyle her açıdan çok önemli mesafeler kaydedildiğini söyledi.



İnşaat sektörü önemli mesafe kaydetti!


İnşaat sektörünün öncü şirketlerinden MESA, Türkiye ekonomisinin geçirdiği tüm süreçlerin bizzat içinde yer aldı. Sektörün gelişiminde çok önemli adımlar attı. 


Tünel kalıp sistemi üretiminde dünyada lider olduklarını söyleyen MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, "1980'li yılların ortasında ülkemizde ilk kez uygulamaya başladığımız ve kısa süre içerisinde de üretimine geçtiğimiz tünel kalıp sistemi, inşaat ve özellikle de konut alanında sağlam, hızlı, ekonomik, standart ve kaliteli üretimin önünü açtı. Bugün ise MESA, tünel kalıp sistemi üretiminde dünyada hem teknoloji hem de pazar lideri konumundadır. O yıllarda en fazla birkaç yüz ile ifade edilen büyük konut projesi kavramı; tünel kalıp sistemi ile birlikte bugün, binler hatta 10 binlerle ifade edilebiliyor" diye konuştu. 


Erhan Boysanoğlu, inşaat sektöründe 2000'li yılların başından bu yana yaşanan güçlü ve istikrarlı büyümeyle her açıdan çok önemli mesafeler kaydedildiğini söyledi. Güçlenen ülke ekonomisi, kamu ve özel sektörün güçlenmesi ile birlikte artık güncel ihtiyaçların karşılandığını dile getiren Boysanoğlu, "Şu anda geçmişten kaynaklanan bu sorunlar da ciddi yatırımlarla ortadan kaldırılmaya, tedavi edilmeye başlanıyor. 30 yıl öncesine bakıldığında alman mesafeler, gerçekten de çok önemli ve değerli boyutlarda" dedi. 


DÜNYADA BİR NUMARAYIZ 


Türk inşaat sektörünün kalitesinin dünyada 1 numara olduğu söyleyen Boysanoğlu, "Ancak sektörümüz halen hak ettiği, arzuladığımız noktalarda değil. Son dönemde çok önemli gelişmeler, kazanımlar kaydedilmiş olmakla birlikte Türkiye inşaat sektörünün hem uluslararası arenada daha da güçlenmesi, kârlılığını artırması gerektiğini, hem de finansal kaynaklardaki darlık ve yüksek maliyet sorunlarının giderilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 


1981'den beri yurtdışında da iş yaptıklarını belirten Boysanoğlu, "Bundan 30 yıl önce adeta tek başımızaydık. Ancak şimdi devletimizi, hem sektör olarak yanımızda hissediyoruz, hem de hedef ülkelerdeki mevcut pazarları geliştirmek ya da yeni pazarlara girebilmek için büyük güç alıyoruz. Bu desteğin artarak sürdürülmesi sektörün en ana beklentisidir" şeklinde konuştu. 


Erhan Boysanoğlu, "Sabah gazetesinin 30 yıl önce kurulduğu, kısa sürede çok önemli mesafeler kat edip, nazar boncuklu 1 numarayı logosuna iliştirdiği günleri hatırlıyorum. Medyanın alışılagelmiş devinimlerinin olduğu hatta adeta statikleşen bir döneminde, gelişiyle hareket getiren, renk katan bir mecra oldu Sabah. Türkiye'de ekonomiyi, iş dünyasını, sosyal hayatı, kültür ve sanatı destekleyen, demokrasilerin vazgeçilmezi medyayı oluşturan mozaiğin belirleyici renklerinden biri oldu" diye konuştu. 


'30 yıl önce başımızaydık inşaatın son yıllarda kamunun desteklediği sektörler arasında yer almasının başarıyı getirdiğini söyleyen MESA Başkanı Erhan Boysanoğlu, "Devletimiz yanımızda, daha çok büyüyeceğiz" dedi.


Sabah


Geri Dön