26 / 04 / 2024

Selçuk Semizoğlu: İnşaat sektörü tatil yapacak!

Selçuk Semizoğlu: İnşaat sektörü tatil yapacak!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı toplantısında konuşan ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, “İnşaat sektörü diye bir şey kalmadı. Kalmadı demeyelim de öyle bir pasta yok diyelim.Önümüze bakacağız'' diye konuştu.



Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı toplantısı Çtso Fuar Merkezi toplantı salonunda düzenlendi. Gazete Kalem'de yer alan habere göre; toplantı açılışında konuşan Meclis Başkan Vekili Hayrettin Çetinkaya, ” Ağustos ayında hissetmediği ekomonol etkileri henüz atamadık. Çarkların yeniden sağlıklı bir şekilde dönmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Marka bilinci oluşturmak için daha fazla çalışmalı. Farkındalık yaratmalıyız diye düşünüyorum” dedi.  “Her ne kadar burada söylenen şeyler farklı olsa da farklılıkları düzeltecek olam bizleriz. Örneğin turizmciler istedikleri gibi ruhsatlarını alabiliyor mu? Eleştirmek anlamında değil yön de vermiş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Selçuk Semizoğlu, geçtiğimiz ay Vali Orhan Tavlı başkanlığında istihdam toplantısına katıldıklarını açıkladı. Toplantı sonrasında Başkan Semizoğlu işçilerin memnun olmadığını ifade etti. İnsanların ne iş yapacağını sormadan zam istediklerini ve bunun geçinemedikleri için normal olduğunu açıkladı. Semizoğlu, şu ifadeleri kullandı: “İşkur müdürümüze, ‘Ali Bey iş isteyenlerin talepleri ne doğrultuda?’ sorusuna ‘Kamuda istiyorlar’ diyor. En başta sebepleri kamu çalışanı 116 gün tatil yapmış. Bu sene 118 gün olacak. Buna baktığımızda bizim çalışmamız gelişmemiz mümkün görünmüyor. 118 gün tatil yaparak hangi birimiz iş yerimizi ayakta tutabiliriz. Biz dışarıdan bakıldığında patronunuz. Tuzumuz kuru görünüyor.” 

İFTARLARI BU YIL YAPMAYACAĞIZ

Semizoğlu, ''Ramazan ayında 666 ihtiyaç sahibi aileye yardımları ulaştırdık. Bu yıl merkez ilçelerde ve diğer ilçelerde iftarları yapmama kararı aldık tamamen maddi değil bu. Örneğin Bayramiç’te 12 13 katılım oluyor. Bayramiç’ ten de 30 kişi katılıyor. 12 kişi Çan’a da gidiyor, Ezine’ye de gidiyor. Kendi kendimizi ağırlıyoruz. Üyelerimizi gezebildiğimiz kadar gezeceğiz. O bütçeyle de tasaruf etmiş oluruz. Belki paketi 666’dan 800’e, bine yükseltiriz” diye konuştu.

BİR TIK ÖTEYE ÇIKARMAMIZ LAZIM

Semizoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İnşaat sektörü diye bir şey kalmadı. Kalmadı demeyelim de öyle bir pasta yok diyelim. İnşaat yapabilmek fikir, beceri ve para ister. Kısmen parası olanları başka yatırımlara yönlendirmek gerekebilir. Önümüze bakacağız argemizi ve inovasyonumuzu bir tık öteye çıkarmamız lazım. İnşaat sektörü bu durumda bir süre daha tatil olacak gibi gözüküyor.''


Geri Dön