16 / 04 / 2024

Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm yapan firmayı teşvik edecek!

Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm yapan firmayı teşvik edecek!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, dönüşüm alanında yaptıkları çalışmaları anlattı. Göksu, "Bundan sonra ilçe kendiliğinden dönüşmeye başlayacak, biz danışman olacağız. Özel sektör yapacak dönüşümü." dedi...



Kentsel dönüşümü uygulama örnekleri hakkında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, dönüşüm alanında yaptıkları çalışmaları anlattı. Göksu, "Bundan sonra ilçe kendiliğinden dönüşmeye başlayacak, biz danışman olacağız. Özel sektör yapacak dönüşümü. 500 metrenin üzerinde imar taahhüdü verirse özel sektör, biz de ayrıca yüzde 20 imar artışı vereceğiz" dedi. 


80 binlik ev 400 bin TL olacak 

5 yıl sonra Esenler'de bir metrekare satış fiyatının 10 bin TL olacağını ifade eden Göksu, "Esenler'de her kazmayı vurduğunuz yerden altın çıkıyor. Esenler'deki vatandaşın dönüşüme rağbet etmesinin en önemli nedenlerinden biri de herhalde artık bu kazancı görüyor olmalarıdır. 70-80 bin TL'lik daireler dönüşüm sonrası 300-400 bin TL olacak. 4 yıl sonra Esenler'in yüzde 30'u dönüşmüş olacak. Vatandaşa minimum yük yükleyerek ve sosyal alanları genişleterek bu işi yapacağız" diye konuştu. Esenler'de kentsel dönüşümün çok daha zor olduğunu aktaran Göksu, 1 kilometrekarede İstanbul'da 13 bin 300 kişi yaşarken, Esenler'de 68 bin kişinin yaşadığını bildirdi. 


27 bin binanın 5 bini ruhsatlı

Tevfik Göksu, "27 bin binadan sadece 4 bin 600'ü ruhsatlı. Normal emsal 3 olması gerekirken 5.4. Bu çarpıklık içinde şehrin dönüşmesi için çalışıyoruz" dedi.


Seda Tabak/Sabah Gazetesi


Geri Dön