19 / 03 / 2024

Esenler kentsel dönüşümle güzelleşiyor!

Esenler kentsel dönüşümle güzelleşiyor!

Esenler’e kazandırılan 5 yeni eserin toplu açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun katıldığı törenle açıldı. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Esenler’de yapımı tamamlanan Menderes Parkı Zemin Altı Otoparkı ve Pazar Yeri, Fevzi Çakmak Parkı, 15 Temmuz Millet Bahçesi, Taş Cami ve Esenler Kentsel Dönüşüm Ofisi için toplu açılış töreni düzenlendi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Esenler’e yapılan yatırımların hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Uysal, “Ulaşım, kentsel dönüşüm, otopark ve pazar alanları, sosyal, kültürel ve spor donatı alanlarıyla Esenler’i kalkındırmaya, geliştirmeye ve güzelleştirmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz inşallah. Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul genelinde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda aslolan gönül belediyeciliğidir. Hizmetlerimizle amacımız halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek, refahını artırmak, gönülleri fethetmektir” diye konuştu.

''Hizmetlerimize devam edeceğiz''

Millet destek verdiği müddetçe hizmete devam edeceklerini ifade eden Uysal, “Esenler’e kazandırılan bu 5 yeni eserin yapımında emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bize bugüne kadar sizlere hizmet etme yetkisi, görevi verdiniz. Bizler bu görev bilinciyle en güzel hizmetleri İstanbul’a kazandırmaya gayret ettik. İnşallah, yine sizlerin desteğiyle hizmetlerimize kaldığımız yerden, ara vermeden devam edeceğiz” dedi. 

''Askeri arazileri milletin hizmetine sunduk''

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise 15 Temmuz Millet Bahçesi hakkında bilgi verdi. Göksu, “15 Temmuz Millet Bahçemiz yaklaşık 240 bin metrekare büyüklüğe sahip. İçerisinde 12 farklı ünite var. Spor aktivite alanlarından millet kıraathanelerine, bisiklet yollarından gül bahçelerine kadar birçok fonksiyonu bünyesinde barındırıyor. Burası eskiden askeri alandı. Askeri arazileri ranta açacaklar diyenlere, askeri arazileri milletin hizmetine sunduğumuz bu hizmetle en büyük cevabı verdik” açıklamasında bulundu.

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi açıldı!


    Geri Dön