26 / 04 / 2024

Esenler'de 56 bin konut yenilendi!

Esenler'de 56 bin konut yenilendi!

Posta Gazetesi köşe yazarlarından Hakan Çelik bugünkü köşe yazısında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 



Posta Gazetesi köşe yazarlarından Hakan Çelik bugünkü köşe yazısında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. İşte Çelik'in o yazısı...

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına oldukça önem veriyor.Depreme hazırlık anlamında yoğun mesai yürüttüklerini söyleyen Göksu şu açıklamalarda bulundu: 

Esenler de 56 bin konut yenilendi!

"2009’da göreve başladığımda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dönüşmesi gereken konut sayımız 98 bin 160 olarak belirlenmişti. Bugüne kadar 56 bin konutu yeniledik. Esenlerimizin yüzde 86 olan riskli yapı oranı yüzde 57’lerin altına indi. Yatay mimari uygulamaları ve 108 kriterde akıllı kent örneği konusunda dünyaya örnek gösterildik. Bir süre önce de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle burası “teknokent” ilan edildi. Plan dahilinde hem yeşil alanları, hem de konut ve yaşam alanlarını düzenliyoruz. 5 yıl içinde Esenler’deki binaların tamamı depreme dayanıklı hale gelecek. Kentsel dönüşümle bina ve yaşam kalitesi arttığı için bu durum fiyatlara da yansıdı."

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm tepkisi!


Geri Dön