19 / 04 / 2024

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin kira gelirleri düştü!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin kira gelirleri düştü!

Pandemide belediye gelirlerinin düştüğünü belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2020'de 266 milyon TL gelir, 226 milyon TL giderimiz oldu, 40 milyon TL bütçe fazlası verdik” dedi.



Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, gerçekleştirdiği basın toplantısıyla iki yıllık hizmet süresine ilişkin konuştu. Dünya Gazetesi'nden Ayşe Kaytan Uçak'ın haberine göre; Kovid-19 salgını sebebiyle belediye gelirlerinde ciddi düşüş yaşandığını ifade eden Kurt, ancak kamu kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanarak belediyenin 2020 yılı bütçesinde tasarruf ettiklerini ve bütçe fazlası verdiklerini belirtti.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi nin kira gelirleri düştü!

“Pandemide kira gelirleri yarı yarıya düştü”

Koronavirüs salgını sebebiyle belediye gelirlerinde ciddi bir düşüş yaşandığını vurgulayan Kurt, “Kira gelirlerimiz yarı yarıya düştü. Kiracılarımızdan doğrudan etkilenenlerden 6 ay boyunca kira almamaya karar verdik. Diğerlerinde de altı ay boyunca yarı oranda kira almadık. Bir yıl içerisinde 3 milyon TL civarında kira kaybımız oldu. Pandemi nedeniyle hemşerilerimizin bize ödemesi gerektiği halde ödeyemediği vergiler var. Bunlarla ilgili herhangi bir icra işlemi yapmadık. Çeşitli sebeplerden işlem yapmadığımız yaklaşık 99 milyon lira alacağımız var. Bunların belki bir kısmı çok önceden gelen alacak olduğu için tahsili mümkün değil, ama yaklaşık 60 milyon lirası hemen tahsil edilebilecek bir alacak. Bu ciddi bir gelir kaybı demek” açıklamasında bulundu.

Samsun Havza Belediyesi'nden yüzde 60 kira indirimi!

Konya Meram Belediyesi pandemi döneminde esnaftan kira almadı! 


Geri Dön