28 / 03 / 2024

Esnaflardan kira yardımı talebi!

Esnaflardan kira yardımı talebi!

Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, "Bir kiramızı biz verelim, bir kiramızı mülk sahipleri, bir kiramızı da Maliye ve Hazine Bakanlığının ödemesini bekliyoruz" dedi...



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konuşmasına Bingöl depreminde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Meral Akşener, salgın sürecinde hükümetin uyguladığı politikalara ilişkin konuştu.

Esnaflardan kira yardımı talebi!

Akşener, "Sayın Ticaret Bakanı, 1 Haziran itibarıyla 606 bin 545 esnaf ve sanatkarımıza Esnaf Destek Paketi kapsamında, Halkbank kaynaklarından 15 milyar 35 milyon lira tutarında kredi kullandırıldığını açıkladı. Bu, her 3 esnafımızdan 1'i salgın sürecinde ilave borç yükü altına girmiş demek. Esnaflarımızın çok büyük bir kısmı haftalık, hatta günlük kazançları ile geçinen insanlarımız. Çoğu esnafımızın kira borcu var. Kredi kartı borcu var. Elektrik borcu, su borcu, doğal gaz borcu var. Eski satışlarını yapamadıkları için her geçen ay daha da borçlanıyorlar" dedi.

Meral Akşener,  Ankara  Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven'i de kürsüye çağırarak, esnafın sorunlarını anlatmasını talep etti.

Güven, esnafların sorunlarına değinerek, "Esnafımıza her ay 3 bin lira nakit para verilseydi, esnafımız rahat edecekti. Bir kiramızı biz verelim, bir kiramızı mülk sahipleri, bir kiramızı da Maliye ve Hazine Bakanlığının ödemesini bekliyoruz. Biz seçim zamanı değil geçim zamanı olan bu dönemde bütün milletvekilleri ve siyasetçileri yanımızda görmek isterdik" şeklinde konuştu.

Kira anlaşmazlıkları ve icralar adliyeleri doldurdu!


Geri Dön