26 / 04 / 2024

İspanya'da restoran ve bar sahiplerinden kira yardımı Mart 2021'e kadar uzatılsın talebi! 

İspanya'da restoran ve bar sahiplerinden kira yardımı Mart 2021'e kadar uzatılsın talebi! 

İspanya'da restoran ve bar sahipleri, İspanya'nın gayrisafi milli hasılasında yüzde 6,5, turizmde yüzde 15'lik paya sahip olduklarına dikkat çekerek, sektöre ilişkin kira yardımı, kısa çalışma ödeneğinin Mart 2021'e kadar uzatılmasını talep etti...



 

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle kepenk kapatma noktasına gelen yiyecek, içecek ve eğlence sektörünün temsilcileri, başkent Madrid'de toplanarak eylem düzenledi. 

İspanya'daki 17 özerk yönetimin yiyecek ve içecek işletmeleri ile eğlence sektöründen 50'den fazla derneğin temsilcileri, Madrid'deki belediye binası önünde yaptıkları eylemde "daha fazla yardım" talep etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yapılan konuşmalarda, koronavirüs salgınının çoğu işletmeyi kapanma noktasına getirdiği, yardımların yetersiz kaldığı, sektör çalışanlarının endişesinin her geçen gün arttığı belirtildi. 

Siyasetçilerin kendilerini dinlememesine tepkili olan eylemciler, yardım yerine daha da fazla kısıtlamayla karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. 

"Yiyecek içecek sektörünü kurtaralım" temasıyla yapılan gösteride seslerini duyurmaya çalışan restoran ve bar sahipleri, İspanya'nın gayrisafi milli hasılasında yüzde 6,5, turizmde yüzde 15'lik paya sahip olduklarına dikkat çekerek, sektöre ilişkin vergi indirimi, kira yardımı, kısa çalışma ödeneğinin Mart 2021'e kadar uzatılması ve Kovid-19'a karşı önlem kapsamında mekanlara el dezenfektanı ve maske gibi sağlık malzemesi yardımı taleplerinde bulundu.

İngiltere'de mağazalar tek tek kepenk indiriyor!


Geri Dön