28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı formu 2021!

Kentsel dönüşüm kira yardımı formu 2021!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dönüşüm kapsamında evleri yıkılan vatandaşlara kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı formu 2021...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dönüşüm kapsamında konutları yıkılan vatandaşlara kira yardımında bulunuyor. Başvuru yapılması halinde yapılan bu destek ödemelerinin tutarı da yaşanılan şehirlere göre değişiklik gösteriyor. Nüfusun kalabalık olduğu şehirlerde kira yardımı 1.150 liraya kadar çıkarken nüfusun az kira oranlarının düşük olduğu yerlerde bu tutar 715 lira olarak açıklanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca verilen kira yardımı ödemeleri 18 ay süreyle yapılırken bazı özel durumlarda bu tutar 36 aya kadar da çıkabiliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı desteği almak isteyenler başvuru yapıyor. Başvurular Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüklerine veya belediyelere veriliyor.

Kira yardımı için istenilen belgeler

Kentsel dönüşümde kira desteğinden faydalanmak için;
1- Islak imzalı kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi,
2- Nüfus cüzdanının fotokopisi, yetkililer tarafından onaylanan riskli yapı tespit raporu,
3- Taşınmazın tapusu ve güncel tapu kaydı,
4- Riskli yapı tespit raporu ile aynı adresi gösteren fatura,
5- Islak imzalı ve mühürlü yıkılan yapılar formu,
6- Ziraat Bankası'ndan hak sahibine ya da vekili adına açılan vadesiz TL hesap cüzdanı olması gerekiyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı formu 2020

......... ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜNE

Aşağıda bilgileri bulunan ve ARAADNET yazılımında …………………. yapı kimlik numaralı binamız 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilmiş olup, Afet Riski Altındaki Alanların

Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 16'ncı maddesine göre kira yardımından faydalanmak istiyorum. 

Riskli binamı …./…./2021 tarihinde tahliye ettiğimi beyan eder, aksi durumun tespit edilmesi halinde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre faiziyle geri ödeyeceğimi taahhüt ederim.
Kira yardımından faydalanmam halinde 13.10.2012 tarihli ve 28440 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Karar uyarınca bankalardan faiz destekli kredi başvurusunda bulunmayacağımı taahhüt ederim.

Kira yardımı başvurumun uygun bulunması halinde aşağıda belirttiğim hesap numarama yatırılması hususunda;

Gereğini arz ederim. 
……/…./2021

Adı Soyadı - İmza

İletişim Bilgileri

Adres :

Telefon :
Banka Hesap Numarası (IBAN) :

EKLER: 


Geri Dön