29 / 03 / 2024

Eşref Hamamcıoğlu'ndan Florya tesisleri açıklaması!

Eşref Hamamcıoğlu'ndan Florya tesisleri açıklaması!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz bugünkü köşesinde Galatasaray'ın başkanlık seçimini ve kulübe ait gayrimenkullerdeki son durumu kaleme aldı.



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz bugünkü köşesinde Galatasaray'ın başkanlık seçimini ve kulübe ait gayrimenkullerdeki son durumu kaleme aldı.

İşte Serpil Yılmaz'ın 'GS başkan adayı Hamamcıoğlu: Biat etmeyin' başlıklı yazısı...

Galatasaray'ın son 2 yıldır senedir Kovid-19 salgını sebebiyle mali genel kurullarını gerçekleştirmeden 29 Mayıs tarihinde başkanlık seçimlerini yapıp yapmaması “şüpheli” bir hale geldi. Yönetim kurulu üyelerinden “istifa çağrısı” alan mevcut başkan Mustafa Cengiz'in bugün gerçekleştireceğini duyurduğu basın toplantısından ses çıkmaması da “seçimlerin iptali” şeklinde nitelendiriliyor.

GS'nin son Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu'nun yanı sıra Burak Elmas ve Metin Öztürk, başkan adaylığını duyurdu. 1996 yılında merhum eski başbakan Mesut Yılmaz'ın karşısına ANAP genel başkan adayı olarak çıkan, eski bakanlardan Prof. Dr. Işın Çelebi de hazırladığı yönetim kurulu aday listesinde “gençlere ve kadınlara” ağırlık veriyor, seçimlere bu şekilde hazırlanıyor. Adayların Divan Kurulu'na listelerini sunmaları için son gün yarın olarak belirlendi. Yarın tablonun ortaya çıkacağı öngörülüyor. 

★★★

Hamamcıoğlu ekonomi medyası ile gerçekleştirdiği online basın toplantısında, spor kulüplerini cendere altına alan “ödenemeyecek borçlar ve  yönetişim” konularını eleştirdi. 

Eşref Hamamcıoğlu ndan Florya tesisleri açıklaması!

★★★

4 büyüklerin 14 milyar TL'yi bulan banka borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğine dikkat çeken Hamamcıoğlu, yaklaşık 2 milyar 100 milyon TL ile en az borçlu takım olduklarına dikkat çekiyor. Hamamcıoğlu, “Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile yeniden borç yapılandırmaya gidilmesi gerekiyor. Bu borç ödenemez, yönetilebilir” dedi. 

GS'nin borçlarının yanı sıra 625 milyon TL'yi bulan zararını göğüsleyecek adaylar, gelir artırıcı projeler üretiyor. 

★★★

Hamamcıoğlu, yıkılan Ali Sami Yen Stadı arazisinde otel şeklinde yapılan binanın satılmasıyla, kulübün 23-28 milyon dolar kazanacağını belirtiyor.

★★★

Florya'da yer alan GS tesislerinin Kemerburgaz'daki arazilerine taşınması önerisinde bulunan Hamamcıoğlu, böylelikle boşalan yerde tesis bir gayrimenkul projesi hayata geçirilebileceğini belirtti. 

Riva'daki GS arazisinde; Emlak Konut GYO ile inşa edilmeye başlanan 1110 villadan henüz 500'ü bitirilebildi. 450 milyon TL kazanç getireceği öngörülen projenin planlandığı gibi 2022'de tamamlanması mümkün değil gibi görünüyor. 

Eşref Hamamcıoğlu ndan Florya tesisleri açıklaması!

Kulübün profesyonel bir ekip tarafından yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Hamamcıoğlu'nun GS'ye vaadi “zihniyet değişimi”…

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Metin Öztürk'ten Florya açıklaması!

Galatasaray'a Kemerburgaz'da yeni tesis!

Galatasaray'a Riva piyangosu!


Geri Dön