24 / 04 / 2024

Et fiyatları düşüyor mu? Yeni karar vatandaşı yerinden fırlattı!

Et fiyatları düşüyor mu? Yeni karar vatandaşı yerinden fırlattı!

Vatandaşın etten yüzünü güldürecek haber Et ve Süt Kurumundan geldi. Et ve Süt Kurumunda satılan koyun-kuzu toklu etler için yüzde 25’e varan indirime girdi. Yüzde 25’e varan indirimli satışlar, yarından itibaren başlıyor.



Et ve Süt Kurumu’nun yaptığı açıklamada, koyun-kuzu toklu eti satışlarında %25’e varan indirim kampanyası başlattıklarını açıklayarak, “Et ve Süt Kurumu mağazalarında satılmakta olan koyun, kuzu, toklu etine yüzde 25’e varan indirim yapıldı. İndirimli satışlar 5 Ağustos 2022 Cuma gününden itibaren başlayacaktır. Et ve Süt Kurumu’nun indirimli kuzu koyun eti kampanyasına baktığımızda göre; gövde kuzu 129.75 liradan yüzde 25 indirimle 98 liraya, kuzu pirzola 181.50 liradan 137 liraya, kuzu gerdan 114.50 liradan 86 liraya satılacak” şeklinde açıklamada bulunuldu.


Fiyatlarda yapılan %25’e varan indirimle kuzu etinin daha fazla vatandaşa uygun fiyatla ulaştırılmasını hedeflediklerini belirterek şu açıklama paylaşıldı,


 “Halkımızın uygun fiyatlarla kaliteli kuzu eti tüketmesi sağlanacak. Et ve Süt Kurumu yapılan yeni kampanyayla  koyun kuzu eti tüketiminde farkındalık oluşturmayı da amaçlıyor. Türkiye’mizin  mera ve arazi yapısının küçükbaş hayvancılığa daha fazla uygun olması sebebiyle küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, meralarımızdan daha çok yararlanılarak düşük maliyetli kırmızı et üretimi sağlanmış olacaktır. Böylece üreticimiz ve tüketicimiz kazanacaktır. Maliyetler dikkate alınarak belirlenmiş olan fiyattan üreticilerimizden satın alınacak küçükbaş hayvanlar Et ve Süt Kurumuna ait satış mağazalarında vatandaşlarımıza uygun fiyattan ulaştırılacak.” Açıklamada üreticiden koyun ve kuzu alımlarını arttırarak fiyat istikrarı hedeflendiği de belirtilerek, “Et ve Süt Kurumu, kuzu etinde dönemsel arz fazlalığından kaynaklanan fiyat dengesizliklerinin önüne geçmek amacıyla yerli üreticiden aldığı küçükbaş hayvanı bir taraftan tüketiciye indirimli fiyata ulaştırırken, diğer yandan kuzu karkas olarak ihraç ederek üreticinin emeğine sahip çıkmayı hedefliyor. İhracat canlı olarak değil karkas olarak gerçekleştirilecek. Kuzu karkas ihracatı ve küçükbaş eti yan ürünleri olan  sakatat, deri ve hayvansal yağlar ülke ekonomisine kazandırılmış olacağını düşünüyoruz” şeklinde söylendi.


Geri Dön