25 / 04 / 2024

Et ve Süt Kurumu'ndan son dakika açıklaması: Kırmızı ete yüzde 25 indirim! Hemen 4 Ağustos 2022 fiyat listesine bakın

Et ve Süt Kurumu'ndan son dakika açıklaması: Kırmızı ete yüzde 25 indirim! Hemen 4 Ağustos 2022 fiyat listesine bakın

Et ve Süt Kurumu'ndan kuzu eti fiyatarına yüzde 25 indirim haberi geldi. Peki Et ve Süt Kurumun'da güncel et fiyatları ne kadar? İşte 4 Ağustos 2022 Et ve Süt Kurumu fiyat listesi...



Tüketicilerin beklediği indirim müjdesini Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci verdi. Bakan Kirişçi "Et ve Süt Kurumu olarak kuzu eti fiyatıyla ilgili yüzde 25'lik bir indirim yapacağız" diye açıklama yaptı.

Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarında yüzde 25 indirime gidiyor. Et ve Süt Kurumu tarafından (ESK) yapılan açıklamada indirimli et satışları yarından itibaren başlayacak.

Et ve Süt Kurumu ndan son dakika açıklaması: Kırmızı ete yüzde 25 indirim! Hemen 4 Ağustos 2022 fiyat listesine bakın

ET FİYATLARINDA YÜZDE 25 İNDİRİM!

ESK tarafından yapılam açıklamada şu ifadelere yer verildi: "ESK, üreticiden koyun kuzu alımlarını arttırarak fiyatlarda istikrarı korumayı hedefliyor. ESK, kuzu etinde dönemsel arz fazlalığından kaynaklanan fiyat dengesizliklerinin önüne geçmek amacıyla yerli üreticiden aldığı küçükbaş hayvanı bir taraftan tüketiciye indirimli fiyata ulaştırırken diğer yandan kuzu karkas olarak ihraç ederek üreticinin emeğine sahip çıkmayı hedefliyor. İhracat canlı olarak değil karkas olarak gerçekleştirilecek. Kuzu karkas ihracatı ile küçükbaş eti yan ürünleri olan deri, sakatat ve hayvansal yağlar ülke ekonomisine kazandırılmış olacak."

İndirim sorası gövde kuzu 129,75 TL'den 98 TL'ye, kuzu pirzola 181,50 TL'den 137 TL'ye, kuzu gerdan 114,50 TL'den 86 TL'ye satılacak. Peki ESK'da et fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi...


Geri Dön