16 / 04 / 2024

Ethica Sağlık Grubu'ndan İstanbul'a otel!

Ethica Sağlık Grubu'ndan İstanbul'a otel!

Ethica Sağlık Grubu, yatırım atağına kalktı. İstanbul'da butik otel açacak olan Ethica'nın ikinci projesi ise Bodrum MİLA'S Daphne Peninsula olacak.



İstanbul'da biri genel üçü estetik alanında dört hastanesi olan Ethica Sağlık Grubu, yatırım atağına kalktı. Grup, yurtdışındaki ilk estetik hastanesini yakında Sofya'da açacak. Amaç, Türkiye'ye gelmeyen Rusları buraya çekmek.  Estetik hastaneleriyle büyümeyi hedefleyen şirket, bu alana beş yılda 80 milyon dolar yatıracak. 


Son yıllardaki yoğun yabancı hasta akışından cesaret alan sağlık grupları artık hizmeti yabancıların ayağına götürmeye de soyundu. Göz sağlığında Dünyagöz ve diş alanında Hospitadent Diş Hastaneleri'nden sonra estetik ve plastik cerrahi alanında ise Ethica Sağlık Grubu yurtdışına yatırıma yöneldi. Ethica'nın İstanbul'da İncirli, Bakırköy, Ataşehir ve Levent'te dört hastanesi var. Bunlardan İncirli hastanesi genel, Bakırköy, Ataşehir ve Levent hastaneleri ise estetik alanında faaliyet gösteriyor. Grup, yakında yurtdışındaki ilk hastanesini Bulgaristan'da ve estetik alanında açacak. İstanbul'daki standartlarını yurtdışına taşıyacaklarını vurgulayan Ethica Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, "Sofya'ya 13 milyon dolar civarında bir yatırım yapacağız. Rusya ile sorunlar nedeniyle Türkiye'ye getiremediğimiz Rusları oraya çekmeyi planlıyoruz. Sofya'daki hastanenin komşu ülkelerden de yoğun hasta alacağına inanıyoruz" dedi.


NEDEN SOFYA? 

Türkiye'ye yakınlığı nedeniyle ilk yurtdışı yatırımı için Sofya'ya öncelik veren grubun bu kararında, ülkede sağlık alanında yetişmiş işgücünün yeterliliği de etkili oldu. Rusça konuşulan bir bölge olması ile de yatırım için cazip gelen Sofya'da, Türkiye'ye gelemeyen Rus hastaların ağırlanması hedefleniyor. Hemen hemen her yıl yabancı hasta sayısında yüzde 70'lik büyüme yakalayan Ethica, bu yıl ise Rus hastalardaki kayıp nedeniyle bu alanda yüzde 25'lik bir büyüme bekliyor. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin eninde sonunda düzeleceği görüşünde olan Murat Akdoğan, "Ancak benim düşüncem ilişkilerin düzelmesinin kısa vadede olmayacağı, 5-6 yıla yayılacağı yönünde. Sofya yatırımımızı bu nedenle hızlandırdık" diye konuşuyor. 


ZİNCİRİ BÜYÜTECEK 

Ethica, Sofya'dan sonra Romanya, Almanya ve İngiltere'de yatırım yapmayı planlıyor. Yurtiçinde ise sadece İstanbul'da hastaneleri bulunan grup, önümüzdeki dönemde Anadolu'ya da yayılacak. Ankara, İzmir, Bodrum, Gaziantep,  Adana  ve Mersin'de estetik ve plastik cerrahi hastaneleri açmayı hedeflediklerini belirten Murat Akdoğan, "Önümüzdeki beş yıl içinde yurtiçinde ve yurtdışında yaklaşık 80 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz" diyor. 


İstanbul'da butik otel açacak

Ethica, son dönemde MYC Partners şirketi aracılığıyla gayrimenkul sektöründe de faaliyet gösteriyor. Grup, Ataşehir'deki 20 katlı iş merkezini ağustos ayında tamamlayacak. Ethica, merkezini de yakında bu binaya taşıyacak. Şirketin ikinci projesi ise Bodrum'da hayata geçirdiği MİLA'S Daphne Peninsula. Konut ve otelden oluşan proje Mayıs 2017'de tamamlanacak. Otelin dünyaca ünlü Vitality Luxury Hotel tarafından işletileceğini belirten Murat Akdoğan, şunları söylüyor: "Uzakdoğulu grubun Avrupa'daki ilk yatırımı olacak. Doğaya önem verdiğimiz proje için Sicilya'dan 12 tır özel bir ağaç türü getirdik. Bodrum Kıyıkışlacık'ta da 65 bin dönümlük bir arsa daha aldık. Yeni projeyi burada yapmayı planlıyoruz. Ayrıca bu konsepti İstanbul'a da getirmeyi hedefliyoruz. Bir butik otel yapmak için arsa arıyoruz. Sağlıklı yaşam konseptini oluşturup büyütmek istiyoruz."


Ekonomist


Geri Dön