26 / 04 / 2024

Euro roket gibi fırladı! Ünlü ekonomistten son dakika Euro açıklaması! 1 Euro'su olanlar bile dikkat!

Euro roket gibi fırladı! Ünlü ekonomistten son dakika Euro açıklaması! 1 Euro'su olanlar bile dikkat!

Dolar ve Euro'daki yükseliş hız kesmeden sürüyor. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Dolar/TL kuru bugün 16,15'in üzerini gördü. Euro/TL'de ise 17,35 sınırı geçildi. Ekonomist Evren Devrim Zelyut konuyla ilgili olarak, "Kuru tutmak için 'süper bono' da artık bir çözüm olmayacaktır" diye konuştu



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından perşembe günü açıklanacak olan faiz kararı hakkında da bazı açıklamalar yapan Evren Devrim Zelyut, "Tayyip Beyin bu güne kadar yaptığı söylemlerin tersine bir kararın çıkacağını sanmıyorum. Yine pas geçecektir. Kaldı ki arttırsa bile enflasyon oranının yüzde 70 olduğunu düşünecek olursak yapılacak her arttırım kuru tutmakta başarısız kalacaktır" dedi.

Euro roket gibi fırladı! Ünlü ekonomistten son dakika Euro açıklaması! 1 Euro su olanlar bile dikkat!

"SONBAHAR SIKINTILI GEÇECEK"

Yaptığı açıklamada sonbaharın çok sıkıntılı geçeceğine değinen Zelyut, "Dolardaki artışı durdurmak için iktisadi olarak yapılması gereken iki yöntem var. Biri yüksek teknoloji mal ihraç edip rezervinizi dolar ve Euro ile doldurursunuz ki sağlıklı olan yol budur. Ama bunun için reformlar gerekir ve en az 5 yıllık bir süreç isteyen bir durum bu. Fakat bu şansımız AKP ile yok. O zaman kuru tutmak için ikinci silah faiz arttırmaktır ki, bence kur 18 yaklaştığında AKP tekrar yeni bir ürünle karşımıza çıkıp burada kuru aşağıya itmek için az öncede söylediğim gibi çok daha yüksek bir faiz maliyetini halka yansıtarak. Bu kurun 20'li rakamlara gitmemesi için Hazineyi yine araya koyacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Euro/TL'de yükseliş devam edecek mi? Euro/ TL'de şok gelişme, fren patladı! 

Elinde euro olan hemen baksın! Bu seviye görülmedi! 24 Mayıs 2022 son dakika euro TL

Süper bono nedir? Süper bono çıkacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön